Ea e femeia care are cea mai mică pensie din România. Mulți cheltuie suma asta într-o singură zi

Ultima actualizare:

Să fii pensionar în România înseamnă pentru milioane de oameni umilință, sărăcie, neputință în fața unui sistem pentru care o viață muncită nu pare să mai însemne ceva. În timp ce mulți bătrâni își trăiesc sfârșitul vieții într-o sărăcie lucie, alți pensionari, de lux, cum îi numește presa, încasează lunar sume uriașe, între 20.000 și 70.000 de lei. În România, cea mai mică pensie o primește o femeie din Teleorman. În fiecare lună ea își dechide palma în fața poștașului pentru a primi o sumă infimă pe care mulți dintre noi o cheltuim într-o singură zi.

Pensionar batran bani portofel pensie FOTO Shutterstock jpg

Pensie de 135 de lei pe lună după 20 de ani de muncă

Are 68 de ani și este absolventă de facultate. Trăiește în Zimnicea, județul Teleorman și în fiecare zi trăiește umilința de a nu avea ce mânca.

În plus, femeia are probleme de sănătate pentru care îi este necesar un tratament.

Nestorescu Cecilia Daniela primește ca pensie 135 de lei pe lună. Din această brumă de bani ea este nevoită să-și ia lemne de foc, să-și plătească facturile. Ce îi mai rămâne pentru mâncare, pentru că de medicamente nici nu se pune problema?

image

Sunt încă oameni cu suflet mare care o ajută pe femeie pentru a supraviețui de la o lună la alta.

Cât încasează Ion Țiriac de la statul român

România are însă un număr semnificativ de pensionari de lux care încasează de la statul român sume fabuloase. De exemplu, omul de afaceri Ion Țiriac, se bucură de o pensie de 12.000 de lei.

Venitul miliardarului provine din perioada în care era tenismen și angajat ca ofițer în Ministerul de Interne, ieșind la pensie cu gradul de colonel. Se pare că banii primiți de la stat de peste 20 de ani au intrat într-un cont și nu au fost folosiți niciodată.

”E interesant de înțeles cum Țiriac încasează de la Ministerul de Interne o pensie de 12.000 de lei, a cărei existență chiar el a recunoscut-o public, în contextul în care n-a pus piciorul în România în perioada 1982-1990. N-a fost la serviciu nicio secundă, ca să zic așa”, a spus Mihai Rusu, fost tenismen și vocea sportivă de la Europa Liberă înainte de Revoluție, citat de Playsport.

Ion Țiriac și-a creat un adevărat imperiu financiar, iar averea lui a crescut foarte mult în ultimii trei ani. Potrivit Forbes, miliardarul are o avere estimată la două miliarde de dolari și ocupa, în luna mai, locul 1.508 în topul miliardarilor lumii.

El deține și o colecție de mașini și motociclete de peste 400 de modele, inclusiv mașini care au aparținut lui Al Capone, Sammy Davis Jr. sau Elton John.

Sunt însă foști magistrați ale căror pensii depășesc 30.000 de lei, iar cazul fosului director de penitenciar care încasa înainte de a muri 78.000 de lei pensie de la statul român a fost la vremea respectivă intens dezbătut.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net