Click! vă spune cum vrea Primăria Capitalei să extindă Zoo Băneasa în pădure

Ultima actualizare:

    Leii se vor plimba liniștiți printre copacii de la Băneasa așa cum se plimbă și la Bio Parcul Valencia
Leii se vor plimba liniștiți printre copacii de la Băneasa așa cum se plimbă și la Bio Parcul Valencia

Părea un vis, dar, încet-încet, devine realitate. Membrii „Parlamentului” Capitalei au decis să plătească în acest an 6,8 milioane de lei pentru un proiect care să arate cum va fi extinsă, în pădurea de vizavi, cea mai mare grădină zoologică din România, Zoo Băneasa. Investiția este necesară pentru că, din actuala suprafață de 5,8 ha a instituției, 3,5 ha sunt revendicate în justiție

Dacă proiectul Municipalității nu va fi abandonat, din 2020, prin Pădurea Băneasa vor zburda tigri, elefanți, urși și lupi care vor avea parte de țarcuri speciale, amenajate cât mai aproape de habitatul natural, fără a mai fi ținuți în cuști.

Povestea bio-parcului începe în 2013, în momentul în care 57 de ha din pădurea situată în fața grădinii zoologice au fost cedate Municipalității și imediat reprezentanții acesteia au decis să profite și să creeze o mare atracție turistică. În felul acesta se rezolva și problema terenului care ar urma să fie retrocedat.

După modelul aplicat deja în alte părți ale lumii, bio-parcul ar urma să fie un adevărat „oraș” al animalelor sălbatice din toate zonele lumii, cu țarcuri speciale. A fost deja elaborat un proiect care a stabilit că în pădure încap 7.000 de animale sălbatice, alese din 500 specii.

Conform documentului, vor fi construite și spații de cazare, restaurante, zone de agrement. Totul este estimat a costa 473 de milioane de lei, Bio Parcul Băneasa urmând a fi inaugurat peste cinci ani. Banii aprobați de Primăria Capitalei pentru 2015 prevăd etapa următoare a investiției, adică realizarea unui nou proiect, tehnic, care să stabilească cu exactitate cum va fi împărțită pădurea între speciile de animale, ce măsuri de siguranță trebuie luate, de câte restaurante sau spații de cazare va fi vorba și cum va arăta zona de agrement.

„Amenajarea pădurii pentru a primi animalele sălbatice, construcția funcțiunilor pentru public sau personal va fi făcută de un consorțiu internațional prin credite de la bănci”, ne-au explicat reprezentanții Primăriei Capitalei, care au dorit să își păstreze anonimatul. Un bio-parc cum vrea să amenajeze Primăria Capitalei este deschis deja la Valencia, în Spania. În el trăiesc pe o suprafață de 80.000 de mp, 4.000 de animale din 250 de specii, marea majoritate aduse din Africa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
coltea jpg
truck 2920533 1280 jpg
sectie votare jpg
image png
Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
WhatsApp Image 2024 11 21 at 22 31 59 jpeg
23adbb27 d661 4add b171 ecdb61862362 jpeg
podul de piatra baile herculane jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net