Cod galben în România. Vânt puternic și ploi până vineri seară. Ce zone din țară sunt afectate

Ultima actualizare:

Meteorologii au emis avertizări cod galben pentru aproape întreaga țară în următoarele zile, anunțând ploi și vânt puternic, iar de joi se anunță o creștere semnificativă a temperaturilor. Acest fenomen meteorologic advers afectează majoritatea regiunilor și vine la pachet cu două avertizări cod galben emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Vânt puternic. Foto: Inquam
Vânt puternic. Foto: Inquam

Vânt puternic și ploi până vineri seară

Conform ANM, vântul puternic și ploile se vor manifesta până vineri seară, cu precădere în vestul, centrul și nordul țării. Zonele montane vor fi afectate de rafale de vânt ce pot depăși 90 de kilometri pe oră. Informarea emisă de ANM, valabilă în perioada 27 martie ora 10:00 - 29 martie, anunță că viteza vântului va fi cuprinsă între 45 și 55 km/h, iar la munte rafalele vor depăși 60 - 70 km/h. De asemenea, se estimează cantități semnificative de apă, între 10 și 15 litri pe metru pătrat, fenomen care va favoriza topirea stratului de zăpadă de la munte.

Pentru anumite zone din Banat, sudul Crișanei, Moldova, Carpații Meridionali și de Curbură, meteorologii au emis avertizări cod galben pentru vânt puternic până joi dimineață. Viteza vântului în aceste regiuni este estimată între 55 și 65 km/h, iar la altitudini mari, în zonele montane, poate depăși 90 km/h. A doua avertizare cod galben restrânge zona afectată la unele regiuni din Banat, sudul Crișanei și Carpații Meridionali, unde vântul puternic va persista până joi la ora 10:00

Cum va fi vremea în Capitală

În București, condițiile meteorologice vor fi caracterizate de înnorări și vânt puternic, iar temperaturile vor oscila între 4 și 16 grade Celsius. Cu toate acestea, de joi, vremea se va încălzi semnificativ, cu o maximă termică estimată la 19 - 20 de grade Celsius, iar procesul de încălzire va continua vineri, când maxima va atinge 24 de grade Celsius.

Astfel, cetățenii sunt sfătuiți să fie precauți și să se informeze constant despre evoluția condițiilor meteorologice, iar autoritățile îndeamnă la luarea măsurilor de siguranță necesare pentru a evita eventualele neplăceri sau pericole asociate cu acest fenomen advers.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net