Iarna revine puternic în România. Va fi ger și se va depune strat de zăpadă. Anunțul de ultimă oră

Iarna se întoarce puternic la jumătatea lunii martie și vom avea parte de trei zile de lapoviță, ninsoare, temperaturi la limita înghețului și vânt puternic. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că temperaturile vor fi în scădere în toată țara, iar în Moldova și Transilvania va ninge. De asemenea, în restul țării va fi ger și va ploua.

Iarna de trei zile din luna martie

Ninsori și ger la jumătatea lunii martie. Foto: Getty Images
Ninsori și ger la jumătatea lunii martie. Foto: Getty Images

ANM a emis marți o avertizare de vreme rea care va dura până joi seara. În aceste zile, va avea loc o răcire considerabilă a vremii. Precipitațiile vor cădea în toate regounile țării și vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o avertizare de vreme rea. Vor fi înregistrate precipitații slabe, dar și ninsori, însoţite de rafale de vânt. Avertizarea este valabilă până joi seara, la nivelul întregii ţări.

Potrivit meteorologilor ANM, în intervalul 19 martie, ora 10:00 - 21 martie, ora 20:00, temporar vor fi precipitaţii slabe.

Acestea vor lua forma de ninsoare în nordul şi centrul Moldovei. Vor fi precipitații mixte în sudul Moldovei, în Dobrogea, dar și cea mai mare parte a Munteniei. Precipitațiile își vor face apariția și în zonele de sud și de est ale Transilvaniei.

Ninsori și ger în majoritatea țării

Directorul ANM, Elena Mateescu, a spus că în perioada următoare va ninge în majoritatea țării și că va fi ger în Capitală. Intensificările de vânt vor depăși 70-80km/h.

„Este posibil să consemnăm și precipitații, predominant sub formă de ninsoare, la altitudini mai mari de 1.500 de metri, acolo unde și intensificările de vânt vor depăși 70-80km/h, dar și în restul țării vom vorbi de intensificări, în general de 40-50 km/h, inclusiv în Capitală”, a spus aceasta.

Vremea se încălzește weekend-ul următor

Meteorologul a declarat că din a doua parte a săptămânii viitoare, mai ales de joi, temperaturile vor fi în creștere. În weekend-ul următor, vremea va fi frumoasă. Temperatura maximă va ajunge la 20 de grade Celsius.

„Din a doua parte a săptămânii viitoare, mai ales de joi, temperaturile vor fi în creștere, astfel încât, în weekendul următor, să contăm chiar pe valori care să depășească, așa cum arată informațiile la acest moment, 20 de grade Celsius”, a mai spus Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie(ANM).

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, cu posibilitatea unui uşor excedent în regiunile vestice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
bell pepper 569070 1280 jpg
femei celebre iubiri jpg
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
Fagul imparatului png
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net