Cod portocaliu de ninsori abundente în mai multe regiuni ale țării. Harta zonelor vizate

Ultima actualizare:

Meteorologii au emis noi avertizări privind condițiile meteorologice extreme, incluzând ninsori abundente, ploi și vânt puternic. În regiunile montane, se așteaptă formarea unui strat consistent de zăpadă, iar pentru trei județe a fost declarat cod portocaliu.

Cod portocaliu de ninsori abundente în mai multe ale regiuni ale țării / foto: Pixabay
Cod portocaliu de ninsori abundente în mai multe ale regiuni ale țării / foto: Pixabay

De la ora 10.00, a intrat în vigoare avertizarea cod galben pentru precipitații semnificative și ninsori la altitudini de peste 1400 m. În Carpații Meridionali și în Carpații Occidentali, precum și în vestul și sud-vestul Transilvaniei, se așteaptă cantități de precipitații de 25...30 l/mp, iar izolat chiar de 40 l/mp.

Va ploua torențial la altitudini la altitudini mari

image

Ploile vor fi predominante, dar la altitudini mai mari de 1400 m va ninge și se va forma un strat de zăpadă. Avertizarea este valabilă până miercuri dimineață, la ora 8.00.

În același interval, a fost emisă și o informare meteorologică privind precipitațiile moderate și vântul puternic. În nordul, centrul și estul țării, vor fi precipitații temporare, cu acumulări de apă de 15...25 l/mp, în general sub formă de ploi și aversă.

În Carpații Orientali și uneori în Transilvania și Moldova, se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea temporar intensificări în regiunile vestice și sud-vestice, iar spre seară și noaptea și în cele estice, cu viteze de 45...55 km/h.

Va ninge la munte, în Hunedoara

În prezent, până la ora 22.00, este activă și o avertizare cod portocaliu pentru ninsori abundente și formarea unui strat consistent de zăpadă în zona montană a județelor Hunedoara, Alba și Sibiu. Cantitățile de precipitații vor ajunge între 50...70 l/mp.

Pentru ziua de miercuri, până la ora 20.00, a fost emis un cod galben pentru vânt puternic în Moldova și nord-estul Munteniei, cu viteze la rafală de 55...65 km/h. Intensificări ale vântului cu viteze generale de 45...55 km/h sunt așteptate și în restul Munteniei, Dobrogea și local în Oltenia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
semnare jpg
jais flight shutterstock jpg
Biserica Greaca Braila  jpg
harold terens afp jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image png
caini avion jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net