Va ninge din nou viscolit în România! Care sunt zonele vizate de fenomene meteo periculoase

Se pare că începutul lunii februarie vine cu o vreme extrem de haotică în țara noastră. În timp ce peste câteva zile ne vom confrunta cu temperaturi de primăvară, astăzi (2 februarie) meteorologii au emis o avertizare care ne spune că ninsorile se vor face resimțite în unele zone din țară!

Unde va ninge în acest weekend
Unde va ninge în acest weekend

O zi de iarnă, urmată de una de primăvară; aceasta pare a fi tema generală pe care România a avut-o de înfruntat în această iarnă. Însă, potrivit celor de la Spy News, începutul lui februarie este mai haotic decât am putea crede! Cei de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) ne anunță că ninsorile vor reveni în țara noastră!

În ciuda temperaturilor ridicate care sunt așteptate săptămâna viitoare, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, ne spune că în acest weekend ne putem aștepta la ninsori!

„Vorbim de o vreme în general închisă astăzi, în partea de sud și sud-est a țării, va fi posibil să consemnăm precipitații sub formă de ninsoare la munte, în Maramureș, în Transilvania, în nordul Moldovei, mixte în Banat și Crișana dar și intensificări ale vântului asociate în special la munte, cu rafale de 60-80 km/h, în zona înaltă, iar în zonele mai joase, 40-50 km/h”, a spus aceasta, conform sursei citate.

Săptămâna viitoare vom avea temperaturi de primăvară

În ciuda faptului că în acest weekend vor fi părți din țară unde va nine, începând de săptămâna viitoare se pare că trecem în extrema cealaltă! Meteorologii ne spun că temperaturile vor ajune chiar și la 20 de grade Celsius!

„Vorbim de o săptămână mai caldă decât în mod obișnuit pentru intervalul 5 februarie-12 februarie, pentru că abaterile termice la nivelul temperaturii medii din această săptămână vor fi mai mari de 7 - 8 grade, ceea ce înseamnă, din punctul de vedere al ecartului valorilor zilnice de temperaturi, la nivelul maximelor, în special începând de joi, valori între 10 - 16 grade în zona de sud a țării, vineri și sâmbătă până la 16 - 17 grade, iar duminică, 11 februarie, valori de 17 - 18 grade, local în sudul extrem, chiar 19 - 20 grade”, a spus Elena Mateescu, conform sursei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net