Vremea se schimbă radical! Gerul va fi înlocuit cu temperaturi de primăvară. Prognoza meteo actualizată

ANM anunță o transformare semnificativă a condițiilor meteorologice în România. După o perioadă de frig intens, ne așteptăm la o revenire la temperaturi tipice primăverii, cu o scădere notabilă a precipitațiilor în majoritatea regiunilor țării.

Vremea va fi mai caldă ca de obicei / foto: Pixabay
Vremea va fi mai caldă ca de obicei / foto: Pixabay

Alina Șerban, meteorolog la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), a oferit o prognoză detaliată în cadrul unei prezentări la Antena 3 CNN pentru săptămâna 15-21 ianuarie.

Va fi cald în sudul țării

Se prevede că temperaturile vor fi mai ridicate decât este obișnuit pentru această perioadă a anului, atingând maxime între 9 și 11 grade Celsius în sudul țării. Deși vor exista unele fluctuații ale temperaturilor în cursul săptămânii, acestea se vor menține pozitive în cea mai mare parte a României.

„Noaptea, temperaturile vor cunoaște și ele o creștere, fără a mai coborî sub pragul gerului sever, adică sub -10 grade Celsius. Totuși, valorile termice vor rămâne negative pe întreg teritoriul țării, oscilând în general între -6 și 0 grade Celsius”, a explicat Alina Șerban.

Făcând referire la vremea din București, prognoza ANM indică temperaturi diurne mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, cu maxime ce pot atinge 6-7 grade Celsius.

Temperaturile nocturne se vor apropia de pragul de -2 până la 0 grade Celsius. Se așteaptă și o creștere a precipitațiilor în majoritatea regiunilor, care vor trece treptat de la lapoviță la ploaie, în special în sudul și sud-estul țării.

Cum va fi vremea în următoarele trei săptămâni

Pentru săptămâna 22-29 ianuarie 2024, se estimează că temperaturile medii vor fi peste cele obișnuite pentru acest interval, în toată țara. Cantitățile de precipitații vor fi ușor peste medie în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, în timp ce în sud-est vor fi ușor sub medie. În restul teritoriului, acestea vor fi apropiate de valorile normale pentru perioada respectivă.

În intervalul 29 ianuarie - 5 februarie 2024, se prognozează că temperatura medie a aerului va fi apropiată de valorile tipice pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării, posibil ușor mai ridicate în sud-vest.

Regimul precipitațiilor va fi, în general, în concordanță cu cel obișnuit pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor.

În săptămâna 5-12 februarie 2024, valorile medii ale temperaturilor se vor situa în jurul celor caracteristice pentru acest moment al anului, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi, de asemenea, apropiate de cele normale pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
bell pepper 569070 1280 jpg
femei celebre iubiri jpg
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
Fagul imparatului png
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net