Un nou val de aer polar lovește România! Ce temperaturi se vor înregistra

Un nou val de aer polar ajunge în România vineri, 12 ianuarie. Deși vremea părea că se încălzește în ultimele zile, meteorologii ne anunță că nu scăpăm de ger. Iată care este prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, scrie adevărul.ro. 

Un nou val de aer polar Foto: Shutterstock
Un nou val de aer polar Foto: Shutterstock

Ce temperaturi se vor înregistra 

Frigul lovește România de vineri, 12 ianuarie. Temperaturile maxime din Moldova nu depășesc -5 grade. De cealaltă parte, în Oltenia va fi ceva mai cald, maximele ajungând până la 6 grade. Pe timpul nopții, însă avem un ger fără precedent.

Cel mai frig va fi în Moldova, unde temperaturile din timpul nopții scad până la -19 grade. De cealaltă parte, în restul țării, temperaturile minime de vineri, 12 ianuarie, se vor încadra între -14 și -4 grade. Se anunță ninsori în mai multe zone din țară, dar și un vânt puternic la munte. Tot aici va fi și viscol, după cum arată prognoza meteo publicată de ANM.

Cum va fi vremea în București 

În București, vremea se răcește din nou de vineri, 12 ianuarie. Conform meteorologilor de la ANM, temperaturile maxime din Capitală nu depășesc 0 grade la final de săptămână. În ceea ce privește temperaturile minime din timpul nopții, acestea scad până la -5 și chiar și -7 grade. Pe parcursul zilei va ninge temporar, iar vântul va sufla slab și moderat.

Ce temperaturi se vor înregistra în perioada 15-22 ianuarie 

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice și local în cele centrale, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal, posibil ușor deficitar local. 

Cum va fi vremea între 22-29 ianuarie 

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar și ușor deficitare în cele sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net