Un nou val de aer polar ajunge în România! Ce temperaturi se vor înregistra în weekend

Iarna își intră complet în drepturi! ANM anunță că un val de aer polar va acoperi zilele viitoare România, iar temperaturile vor scădea simțitor. Sâmbătă, 16 decembrie, valorile maxime se vor situa între 0-1 până la cel mult 4-5 grade Celsius, scrie adevărul.ro

Precipitațiile se vor transforma în ninsori Foto: Shutterstock
Precipitațiile se vor transforma în ninsori Foto: Shutterstock

Un val de aer polar lovește România

Meteorologii vorbesc despre trecerea de la o masă de aer cu caracteristici tropicale la o masă de aer cu cele polare. În zilele următoare, această masă de aer polar, care avansează treptat în vestul, nord-vestul teritoriului, și, de mâine, și în celelalte regiuni, va determina o scădere a temperaturilor. 

Sâmbătă, vreme mai rece decât normalul perioadei

Potrivit meteorologilor, această scădere va fi resimțită, în toate regiunile, în ziua de sâmbătă. „Influențele tropicale vor mai fi resimțite doar astăzi, în partea de sud-est, însemnând temperaturi maxime mai mari decât normalul perioadei, anume până la 15 grade Celsius, în special în Muntenia și Dobrogea. La noapte, se va resimți o scădere în partea de vest și nord-vest a teritoriului, acolo unde temperaturile vor fi ușor negative. Mâine, temperaturile maxime se vor situa în jurul normelor, acestea pornind de la 2-3 grade până la cel mult 5-6 grade.

Izolat, în extremitatea de sud-vest a teritoriului, sudul Banatului și vestul Olteniei, se pot înregistra până la 11 grade. Sâmbătă, aerul polar va fi simțit din plin, iar vremea va fi ușor mai rece decât în mod normal. Dimineața, temperaturile vor fi negative în majoritatea regiunilor, iar peste zi, valorile maxime se vor situa între 0-1 până la cel mult 4-5 grade", a declarat meteorologul Alina Șerban.

Ploi și zăpadă la munte

„Sâmbătă spre duminică, temperaturile vor fi negative în toată țara, când vor ajunge până la -4 grade, însă vor fi mai scăzute în depresiuni, spre -8 grade. Dimineața, temperaturile vor fi negative în majoritatea regiunilor, iar peste zi, valorile maxime se vor situa între 0-1 până la cel mult 4-5 grade. Această masă de aer rece nu aduce foarte multe precipitații, însă dacă se va întâmpla, acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, dar izolate și slabe cantitativ. În zonele mai joase de relief, ar putea să apară ploi slabe, dar și câțiva fulgi, însă fără depunere de strat de zăpadă", informează Alina Șerban, meteorolog ANM.

Cum va fi vremea în București 

În Capitală, temporar vor fi precipitații, ziua sub formă de ploaie, iar noaptea, posibil și lapoviță sau ninsoare. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze de 35…40 km/h. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de 0…1 grad.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net