România, lovită în plin de ninsori! Zonele vizate de fenomene meteo periculoase. Se instalează iarna!

Vremea dă peste cap planurile românilor pentru acest weekend! Meteorologii ne avertizează că în aceste două zile va ploua abundent, iar începând cu noaptea dintre sâmbătă spre duminică, precipitațiile se vor transforma în ninsoare!

Vremea se strică în acest weekend / foto: Shutterstock
Vremea se strică în acest weekend / foto: Shutterstock

Vremea se schimbă complet în acest weekend! Se pare că scăderea rapidă a temperaturilor a fost provoată de către un ciclon mediteraneean care va afecta părți însemnate din sud-estul Europei, cât și România, la finalul acestei săptămâni. În acest weekend, cerul va fi plin de nori, iar precipitațiile vor da bătăi de cap românilor din toată țara. De asemenea, potrivit celor de la adevarul.ro, se pare că ploaia se va transforma în lapoviță și ninsoare, în noaptea dintre sâmbătă spre duminică.

Cantitățile de apă vor depăși 20 – 26 l/mp, vântul va sufla slab și moderat, însă meteorologii se așteaptă ca viteza acestuia să creacă, spre sfârșitul acestei perioade. La rafală, vorbim despre o viteză de 40 -50 km/h. Maximele vor fi de 6 – 7 grade, în timp ce minimele se vor situa în jurul valorii de un grad. Duminică, se pare că temperaturile vor fi chiar mai scăzute, iar viteza vântului va crește.

„Sâmbătă și duminică vom avea o vreme în răcire pentru că maximele nu vor mai depăși opt-nouă grade iar minimele vor fi preponderent negative, -10 grade în depresiuni și până la cel mult -1 grad în zona litoralului”, a spus Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), conform sursei citate.

Vreme de iarnă în acest weekend

Vântul puternic va face probleme la final de weekend, ajungând la rafală chiar și la 90 – 100 km/h, pe crestele montane. De asemenea, ne putem aștepta la ninsori și lapoviță chiar și în zonele mai joase de relief.

„Weekendul va veni cu o schimbare semnificativă, o vreme în răcire accentuată în toată țara, dar mai ales partea de sud-est și centru. Maximele la scara întregii țări, între zero până la zece grade și între -8 opt - 0 grade chiar și duminică, o vreme rece pentru sfârșitul lunii noiembrie, în aproape toată țara.

Vorbim și de intensificări ale vântului, care cu siguranță vor aplica senzația de frig și posibil ca de sâmbătă și duminică să consemnăm și precipitații mixte în zonele mai joase, iar la munte să predomine în continuare ninsorile”, a mai spus directorul ANM.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net