Controale la hotelul din Saturn în care a fost ucisă Alina. Neregulile dezvăluite de criminală

La hotelul unde erau cazate, respectiv angajate, Alina Elena Ciobanu (victima) și Loredana Atănăsoaie (ucigașa), reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) fac verificări privind legalitatea formelor de angajare, dar și cu privire la normele de sănătate și securitate în muncă, după ce criminala le-a dezvăluit anchetatorilor că angajații erau puși să muncească mai mult decât prevedea contractul.

Val de controale la hotelul din Saturn în care a fost ucisă Alina
Val de controale la hotelul din Saturn în care a fost ucisă Alina

Procurorii au cerut să fie făcute verificări la hotelul din Saturn, după ce Loredana Atănăsoaie, de 18 ani, tânăra care și-a ucis cu sânge rece prietena, Alina Elena Ciobanu, le-a spus anchetatorilor că angajații erau puși să muncească mai mult decât prevedea contractul.

„Lucram 7 zile pe săptămână, 9 ore pe zi, iar în contract scris 8 ore pe zi, cinci zile pe săptămână. Cu Elena mă cunoșteam de mult întrucât eram colege de clasă din clasa întâi.

Menționez că aveam cu Elena o relație ceva mai dificilă, din diferite motive inclusiv legate de serviciu și ne-am mai certat, motiv pentru care am cerut pe parcurs șefilor să ne schimbe camerele și să stăm separat. Acest lucru I-am cerut lui M.G și A.M., însă s-a tot tergiversat mutarea noastră, pentru a sta separat”, le-a declarat Loredana anchetatorilor, potrivit Antena3.ro.

Val de controale la hotelul din Saturn

La unul dintre controale a fost găsită o minoră care lucra pe timp de noapte, deși acest lucru este ilegal, iar oamenii legii au aplicat două sancțiuni contravenționale de 30.000 lei pentru încălcarea legii care face referire la modul în care este angajat personalul. De asemenea, reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) au ridicat mai multe documente, au luat declarații de la toate cameristele și îl așteaptă acum și pe administrator să vină cu o serie de acte, astfel încât să poată trage și concluziile.

Pentru nerespectarea normelor de preparare și prelucrare a alimentelor, operatorul economic a fost sancționat cu amendă în valoare de 30.000 lei, de 5.000 lei pentru depășirea capacității de depozitare, 10.000 lei amendă pentru produse și proceduri nesigure, 12.000 lei pentru neconcordanță între etichete de pe produs și documentul de recepție, cât și 5.000 lei pentru neutilizarea corespunzătoare a substanțelor dezinfectante.

În plus, locul alimentar al hotelului respectiv a fost închis temporar din cauza deficiențelor găsite acolo de către inspectorii de la Protecția Consumatorului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net