Coronavirus pentru 11 aprilie 2022. Numărul de decese este în scădere

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Click! îţi aduce în fiecare zi situația actualizată a cazurilor de COVID înregistrate în ultimele 24 de ore. Amintim că Grupul de Comunicare Strategică anunță zilnic, la ora 13.00, numărul de cazuri înregistrate pe teritoriul României. Iată ce arată noile date!

Coronavirus pentru 11 aprilie 2022 Foto: Arhivă
Coronavirus pentru 11 aprilie 2022 Foto: Arhivă

Față de ziua de ieri, unde cazurile au fost sub 1.000, în ultimele 24 de ore, 1.026 de cazuri noi de persoane infectate cu virusul Sars-Cov-2 au fost identificate.

A scăzut numărul de decese la nivel național

Din totalul de persoane infectate în ultimele 24 de ore, 123 dintre cazurile noi identificate sunt ale unor persoane ce s-au reinfectat, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile de la prima infectare.

Pe lângă persoanele ce au fost confirmate într-o perioadă mai mare de 90 de zile, 105 de persoane au fost reconfirmate pozitiv în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi.

Numărul de persoane internate în secțiile destinate COVID-19 este de 2.163, cu 66 mai mult față de valorile înregistrate în ziua anterioară. Cât despre pacienții ce sunt internați la terapie intensivă, aceștia sunt în număr de 275, cu 4 mai puțin față de ziua anterioară. Din totalul de persoane internate la ATI, 233 dintre acestea sunt nevaccinate.

Citește și Pacientă cu gripă și covid, salvată miraculos după nouă zile la ATI

De la începutul pandemiei și până azi, 11 aprilie, 65.210 de persoane ce au fost diagnosticate cu infecție cu Sars-Cov-2 au decedat.

În ultimele 24 de ore, 3 decese aferente infectării cu virusul Sars-Cov-2 au fost raportate, dintre care 1 al unui pacient de sex masculin și 2 paciente de sex feminin.

Din totalul de persoane decedate, 2 dintre acestea erau nevaccinate și 1 vaccinat. Pacientul decedat ce era vaccinat împotriva COVID-19 avea peste 80 de ani și prezenta comorbidități.

Ministrul Sănătății susține că vaccinul anti-COVID va trebui repetat anual, ca în cazul gripei

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că este de părere că vaccinul anti-COVID trebuie adaptat noilor tulpini, explicând că, pe viitor, acesta ar trebui făcut o dată pe an, asemenea vaccinului antigripal.

Vezi și O lună de pandemie fără restricții: cum s-au schimbat cifrele fără mască

E un vaccin care demonstrează în momentul de faţă că nu previne decât în mică măsură transmisibilitatea – e adevărat că previne formele grave şi decesul – dar trebuie adaptat noilor tulpini circulante şi lucrul ăsta îl vedem şi la gripă.

În fiecare an, facem o dată pe an, nu de două sau de trei ori pe an vaccin gripal şi lucrul ăsta probabil că se va întâmpla şi cu acest vaccin împotriva noului coronavirus, care de fapt e nou tot timpul, vedeţi, apar tulpini mutante care scapă răspunsului imun generat de vaccinul care a fost dezvoltat pentru varianta iniţială.”, a declarat recent Alexandru Rafila.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net