Coronavirus pentru 12 februarie. Numărul cazurilor noi scade, numărul deceselor rămâne ridicat

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Click! îţi prezintă bilanțul pandemiei de coronavirus pentru data de 12 februarie 2022. Numărul de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus este în scădere, însă coeficientul de infectare crește de la o zi la alta.

coronavirus generic 2 png

Autoritățile au anunţat sâmbătă 18.751 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, gradul de pozitivare al testelor efectuate fiind de 25.80 %. Dintre acestea, 5.129 cazuri au fost numai în Capitală. Au fost raportate şi peste 150 de decese, 13 dintre acestea fiind anterioare. Rata îmbolnăvirilor în Bucureşti a crescut la 38,02, de la 37,78, cât era în urmă cu o zi.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 18.751 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 3.986 mai puţin decât în ziua anterioară. În intervalul 11.02.2022) – 12.02.2022 au fost raportate de către INSP 157 de decese (89 bărbaţi şi 68 femei), dintre care 13 anterioare intervalului de referinţă”, transmite Grupul de Comunicare Strategică, în informarea de la ora 13.00.

 La ATI sunt internate 1.169 de persoane, cu 17 mai multe decât în ziua anterioară. Din totalul pacienţilor internaţi, 692 sunt minori.

Când vor fi relaxate restricțiile în România

După modelul țărilor vestice, care au început deja să relaxeze restricțiile, autoritățile române au început să vorbească deja despre momentul în care nu vom mai finevoiți să purtăm masca de protecție în interior și să prezentăm certificatul verde.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că Guvernul va lua în discuție ridicarea treptată a restricțiilor după data de 15 februarie, dacă se menține trendul descendent al cazurilor noi de infectare.

”Am discutat cu domnul ministru Rafila şi dânsul a spus că după 15 februarie, în funcţie de datele pe care le vom avea atunci, în evoluţia aceasta a infectărilor, vom putea să discutăm despre măsurile care pot fi luate la nivelul Guvernului”, a declarat Nicolae Ciucă. 

Ministrul Sănătății: ”Scăderea va fi la fel de rapidă ca și creșterea”

La rândul lui, ministrul Sănătății a declarat că este optimist în privința evoluției pandemiei de coronavirus în România. Dr. Alexandru Rafila a transmis că, în doar câteva săptămâni, am putea ajunge la o rată de incidență similară începutului lunii decembrie a anului trecut.

„Opinia mea este că și scăderea aceasta va fi cel puțin la fel de rapidă ca și creșterea. Creșterea a fost timp de circa 5-6 săptămâni, începând cu sfârșitul anului 2021 - începutul anului 2022, și probabil că într-un interval de timp similar sau puțin mai scurt vom ajunge la valorile înregistrate la jumătatea lunii decembrie. Cred că mai degrabă în luna martie o să ajungem - un interval de patru săptămâni socotit de-acum, de la data de 10 februarie”,  a spus Alexandru Rafila. 

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net