Coronavirus pentru 13 aprilie. Numărul de cazuri a scăzut

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Click! îţi aduce în fiecare zi situația actualizată a cazurilor de COVID înregistrate în ultimele 24 de ore. Amintim că Grupul de Comunicare Strategică anunță zilnic, la ora 13.00, numărul de cazuri înregistrate pe teritoriul României. Iată ce arată noile date!

Bilanțul COVID-19 pentru 12 aprilie 2022
Bilanțul COVID-19 pentru 12 aprilie 2022

În ultimele 24 de ore, 1.602 de cazuri au fost raportate de către oficialități cu privire la evoluția pandemiei de Sars-Cov-2 pe teritoriul României, cu 465 mai puține cazuri față de ziua anterioară.

Numărul de cazuri rămâne stabil, mai mic față de ziua anterioară

172 din cazuri înregistrate sunt ale unor pacienți ce s-au reinfectat într-o perioadă mai mare de 90 de zile.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 147 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile de profil specializate, numărul de persoane infectate cu COVID-19 este de 1.916, cu 81 mai puține față de ziua anterioară. La terapie intensivă, 253 de persoane sunt internate, același număr înregistrat și cu o zi anterioară. Din totalul de 253 de pacienți la ATI, 218 sunt nevaccinați.

De la începutul pandemiei și până acum, 65.285 de persoane au fost decedat ca urmare a infecției cu Sars-Cov-2.

În intervalul 12.04.2022 (10:00) – 13.04.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 36 decese (22 bărbați și 14 femei), dintre care 9 raportate anterior intervalului de referință.

În intervalul de referință 12.04 - 13.04, 36 de decese au fost înregistrate la nivel național ca urmare a infectării cu Sars-Cov-2. Dintre care, 22 ale unor pacienți de sex masculin și 14 de sex feminin.

Din totalul de 36 pacienți decedați, 29 au fost nevaccinați și 7 vaccinați. Toți pacienții ce au decedat și erau vaccinați prezentau comorbidități.

Carantină extremă în Shanghai

Shanghai, capitala economică a Chinei, a pus în practică un model de carantină foarte dură, în care oamenii sunt fortați să stea în casă, din cauza răspândirii virusului Sars-Cov-2, sub amenințarea directă a armei. 

Mai multe videoclipuri ce au ajuns în spațiul on-line, mai exact, pe Twitter, arată mai multe persoane ce ies la geamurile unor blocuri dintr-un complex rezidențial din capitala economică a Chinei, țipând că nu au ce să mănânce și nu pot să iasă din case. 

Vezi și China, mesaje foarte dure la adresa NATO, în plin război în Ucraina. «Ne opunem ferm»

În timp ce cetățenii chinezi sunt forțați să stea în case, partidul comunist chinez își îndeamnă poporul să apeleze la renunțarea și controlarea „dorințelor sufletești de libertate”. Din cauza cenzurii din China, imaginile nu au putut fi verificate de instituțiile independente de presă. 

În alte cartiere din orașul Shanghai, situația a escaladat exponențial, iar în anumite zone au izbucnit revolte împotriva regulilor stricte ce au în vedere chiar viața persoanelor ce nu au ce să mănânce. Înregistrările ce au ajuns pe Twitter arată mai multe grupuri de oameni ce strigau lozinci și au încolțit medicii chinezi echipați cu combinezoane, înainte de a jefui un supermarket din Shanghai.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net