Coronavirus pentru 15 martie. Aproape 5000 de noi cazuri, dublu față de ziua precedentă

Ultima actualizare:

Click! îţi aduce bilanţul coronavirus România pentru ziua de 15 martie. Luni, cazurile au crescut uşor faţă de zilele precedente, iar marți s-a menținut acest trend. Aproape 5000 de noi cazuri au fost anunțate la ora 13.00.

Iată bilanţul Covid pentru 15 martie foto: pixabay
Iată bilanţul Covid pentru 15 martie foto: pixabay

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.854 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID– 19), cu 2.767 mai multe decât în ziua anterioară. Numărul infectărilor este, astfel, aproape dublu.

În spitalele cu secții COVID numărul persoanelor internate este de 3.587, cu 252 mai puțin decât în ziua anterioară. La terapie intensivă sunt internate 542 de persoane, cu 9 mai puțin decât în ziua anterioară.

Până astăzi, 64.450 de persoane diagnosticate cu infecție cu SarsCov-2 au decedat, iar în ultimele 24 de ore au fost raportate 69 de decese, dintre care 9 anterioare intervalului de referință.

Cele mai multe cazuri de Covid, în Bucureşti

Municipiul Bucureşti este și marți pe primul loc la numărul de infectări: în Capitală au fost raportatate 858 de cazuri. Pe locul doi, se afla judeţul Cluj, cu 478 de cazuri, iar pe locul trei județul Timiș, cu 343 cazuri.

Judeţul Vrancea închide centrele de vaccinare

Autorităţile sanitare din Vrancea au decis să închidă mare parte din centrele de vaccinare din judeţ, după ce s-a renunţat la restricţiile impuse de pandemia. Astfel, vor mai rămâne doar două locuri deschide, iar activitatea de imunizare va fi preluată de medicii de familie, notează adevarul.ro. 

Direcţia de Sănătate Publică Vrancea a anunţat că de marţi, 15 martie, singurele centre de vaccinare funcţionale vor fi cel de la Sala de Sport din Suraia, cel care a fost amenajat în proximitatea centrului comercial Focşani de pe centura de ocolire şi echipele mobile.

În centrele care rămân deschise se vor administra în continuare toate tipurile de vaccin, inclusiv pentru copiii cu vârste între 5 şi 11 ani.

Cei care vor să se imunizeze în Vrancea vor putea apela şi la medicii de familie, dar numai o treime dintre aceştia au fost de acord să administreze vaccinul în cabinetele lor. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net