Coronavirus pentru 14 martie. Unii medici, nemulțumiți de ridicarea a restricțiilor. Câte cazuri au fost anunțate luni

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Click! îţi aduce bilanţul coronavirus România pentru ziua de 14 martie. Numărul cazurilor se menține sub 3000, însă luni fost anunțate mai multe cazuri decât în ziua precedentă.

Iată bilanţul Covid pentru 14 martie
Iată bilanţul Covid pentru 14 martie

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.087 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 461 mai multe decât în ziua anterioară. Autoritățile au raportat luni 20 de decese, dintre care unul a fost anterior intervalului de referință.

În spitalele cu secții Covid sunt 3.839 de pacienți, cu 123 mai mulți decât în ziua precedentă. La terapie intensivă sunt internate 551 de persoane, cu 29 mai puțin decât duminică (13 martie)

Autorităţile avertizează: pandemia nu s-a încheiat

Din 9 martie, autorităţile au decis să ridice toate restricţiile impuse de pandemie, după doi ani. Concret, masca nu mai este obligatorie nici în exterior, dar nici la interior, certificatul de vaccinare nu mai este necesar, carantina şi izolarea nu mai sunt reglementate şi nu mai există restricţii de oră sau număr de persoane. Oficialii din domeniul sanitar au avertizat însă că asta nu înseamnă şi finalul pandemiei. 

”Chiar dacă restricţiile au fost ridicate si varianta actuală a virusului SARS-CoV-2  se manifestă printr-o simptomatologie mai uşoară, chiar dacă unii dintre noi am ales să fim mai mult sau mai puţin responsabili, atragem atenţia că pericolul nu a dispărut în totalitate.  Până astăzi, la nivelul judeţului Timiş, 2.000 persoane diagnosticate cu infecţia SARS – CoV – 2 au decedat, în ultimele 14 zile înregistrându-se o medie de 2 decese pe zi. Îndemnăm la responsabilitate în contextul în care virusul nu a aflat că nu-l mai considerăm periculos”, a precizat Direcţia de Sănătate Publică Timiş, într-un comunicat transmis presei. 

OMS, îngrijorată că războiul din Ucraina ar putea agrava pandemia de Covid-19

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se declară îngrijorată că războiul din Ucraina ar putea agrava pandemia de Covid-19, transmite CNN. 

Rata de vaccinare împotriva Covid-19 a Ucrainei este de aproximativ 34%, în timp ce cea a Republicii Moldova, ţară vecină, este de aproximativ 29%, potrivit datelor oficiale. Au fost înregistrate un total de 791.021 de cazuri noi de Covid-19 şi 8.012 noi decese în Ucraina şi în ţările învecinate, între 3 şi 9 martie, se arată într-un raport al OMS, publicat duminică.

Medic de familie din Sibiu, mesaj ironic pentru autorităţi după ridicarea restricţiilor 

Decizia de ridicare a restricţiilor a nemulţumit şi unii medici, cum arată şi mesajul unui doctor de familie din Sibiu. Egri Eduard a avut cuvinte ironice la adresa autorităţilor, pe pagina sa de Facebook. 

”Felicitări pentru ridicarea tuturor restricţiilor. Acuma stau pacienţii în sălile de aşteptare şi tuşesc unii peste alţii, bineînţeles nu le pasă că sunt aduşi copii mici, sănătoşi, de doar câteva luni, la evaluare sau seniori cu boli cronice, unele grave”, a scris medicul de familie Egri Eduard din Sibiu, pe reţeaua socială.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net