Coronavirus pentru 26 februarie 2022: Numărul cazurilor de îmbolnăvire continuă să scadă

#Coronavirus

Click! îţi aduce bilanţul coronavirus România pentru ziua de 26 februarie. Grupul de Comunicare Strategică a prezentat care este siutația îmbolnăvirilor cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore. Potrivit raportului făcut public la ora 13.000 au fost înregistrate peste 7.000 de cazuri de îmbolnăvire, iar numărul deceselor este de 101. 

Numărul cazurilor de îmbolnăvire continuă să scadă Sursă foto: Pixabay.com
Numărul cazurilor de îmbolnăvire continuă să scadă Sursă foto: Pixabay.com

Grupul de Comunicare Strategică a oferit noi informații despre evoluția situației epidemiologice pe teritoriul țării noastre. În ultimele 24 de ore, 7.191 de persoane au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus, iar 101 de persoane au decedat. Numărul pacienților internați în secțiile de Terapie Intensivă se apropie de 900. 

842 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 

101 de persoane infectate cu SARS-Cov-2 au murit în ultimele 24 de ore

Dintre cele 101 decese, 1 a fost înregistrat la categoria de de vârstă 40-49 de ani, 5 la categoria de vârstă 50-59 de ani, 20 la categoria de vârstă 60-69 de ani, 29 la categoria de vârstă 70-79 de ani și 46 la categoria de vârstă peste 80 de ani.

Din totalul de 101 pacienți decedați, 78 au fost nevaccinați și 23 vaccinați. Pacienții vaccinați aveau vârsta cuprinsă între grupele de vârstă 50-59 ani și peste 80 ani. 22 dintre pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidități.

Coronavirus 26 februarie 2022: Aproape 900 de persoane sunt internate la ATI

În ultimele 24 de ore a scăzut numărul persoanelor infectate cu aproximativ 1.000 de cazuti în comparație cu ziua precedentă. 

Până astăzi, 26 februarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.724.480 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 108.766 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare cu SARS-CoV-2. 2.453.349 de pacienți au fost declarați vindecați.

Numărul deceselor provocate de coronavirus este unul ridicat: 63.294 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au murit. 

Alexandru Rafila este optimist în privința evoluției pandemiei

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila este optimist în ceea ce privește evoluția pandemiei de coronavirus pe teritoriul țării noastre. El susține că valul cinci al pandemiei se află pe o pantă descendentă, iar în următoarele trei săptămâni numărul îmbolnăvirilor va scădea considerabil. 

Autoritățile au în vedere relaxarea măsurilor în funcție de modul în care va evolua situația epidemilogică. Printe măsurile care ar putea fi aplicate după jumătatea lunii martie se numără și renunțarea la masca de protecție în spațiile libere. 

  Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!    

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net