O nouă terapie Covid ar putea preveni decesul pacienților cu forme grave

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Cercetătorii au descoperit o nouă terapie pentru tratarea bolnavilor cu o formă gravă de Covid. 

Bilanț 25 februarie.
Bilanț 25 februarie.

Pentru pacienții cu o formă gravă de Covid-19, există o formă avansată terapie numită oxigenare cu membrană extracorporală sau ECMO, care reduce riscul de a muri din cauza Covid-19 la jumătate, potrivit unui nou studiu al cercetătorilor de la Universitatea Vanderbilt.

ECMO funcționează folosind tuburi și pompe pentru oxigenarea sângelui sângele. Terapia vizează inima si plamanii, oferindu-le timp sa se recupereze.

La apogeul pandemiei, mulți pacienți nu au putut beneficia de tratament, deoarece nu existau suficiente paturi, mașini sau personal calificat pentru a-i îngriji, arată studiul.

Aproape 90% dintre pacienții au îndeplinit criteriile stricte ale lui Vanderbilt pentru a primi ECMO, dar nu au putut primi îngrijiriile medicale la timp.

Înainte de pandemie, era dificil să studiezi ECMO pentru a afla exact cât de eficient ar putea fi tratamentul.

În ciuda acestor obstacole, un grup mare de cercetători internaționali a încercat un studiu randomizat al ECMO în 2018. Au împărțit 249 de pacienți cu sindrom de deficiență respiratorie acută, același diagnostic cu care se confruntă mulți pacienți cu Covid-19, în două grupuri. Primul grup a primit ECMO, în timp ce al doilea a fost tratat cu ventilație mecanică.

Pentru ca nimănui să nu li se refuze îngrijirea, cercetătorii le-au permis pacienților cărora li s-a atribuit mai întâi un ventilator să treacă la ECMO dacă tratamentul nu mai funcționează. Aproximativ un sfert din grupul de pacienți care au beneficiat inițial de ventilatoare au trecut în cele din urmă la ECMO, având o recuperare mult mai eficientă.

Cazurile de Covid sunt pe o pantă descendentă

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a transmis că numărul de infectări este pe o pantă descendentă și că în următoarele trei săptămâni, cazurile de Covid-19 se vor diminua semnificativ. 

Rafila a mai precizat că în ceea ce privește numărul de pacienți Covid internați la ATI, ținta este revenirea la un grad de ocupare de sub 50% al paturile de la Terapie Intensivă, ceea ce înseamnă mai puțin de 900 de persoane infectate.

Potrivit ministrului Sănătății, tulpina Omicron este dominantă la pacienții Covid din România, ceea ce înseamnă că 95% dintre persoanele care au contactat virusul au fost diagnosticate cu această versiune de Sars-Cov-2. 

Alexandru Rafila a vorbit și despre posibilitatea unui val 6 Covid, iar oficialul a subliniat că nu există motiv de îngrijorare în această privință pe teritoriul României. 

Ministrul a mai precizat că una dintre primele măsuri de restricție la care se va renunța odată cu jumătatea lunii martie va fi renunțarea la obligativitatea purtării măștilor. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton și Prințul William la țară GettyImages 1210393477 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1 sprancene 564737872 jpg jpeg
mici jpg
comuna jpg
replica titanic jack moore profimedia (2) jpg
calin georgescu jpg
image png
Cristian și Vlad Popescu Piedone au votat. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
gigi becali facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net