Coronavirus pentru 27 martie. Aproape jumătate din noile cazuri, în Bucureşti

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Click! îţi aduce bilanţul coronavirus România pentru 27 martie. Creşterea numărului de noi cazuri de Covid-19 nu pare să îngrijoreze autorităţile. Alexandru Rafila a declarat că este normal ca, la final de iarnă, să fie depistate mai multe viroze, iar România se menţine la un număr constant de cazuri şi nu avea deaface cu o creştere exponenţială. 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ministerul Sănătăţii a anunţat că, duminică, 27 martie, s-au înregistrat 1.939 cazuri noi infectare cu virusul SARS-COV-2, cu peste 1.000 mai puţine ca sâmbătă, când au fost 3.100 de persoane bolnave, şi zece decese, dintre care două anterioare intervalului de referinţă. 

În spitalele de profil, numărul de persoane internate în secţii cu COVID-19 este de 2.753, cu 86 mai mult faţă de ziua anterioară. La ATI sunt internate 394 persoane, cu cinci mai puţin decât în ziua anterioară.

208 dintre pacienţii internaţi sunt minori, 204 fiind internaţi în secţii, cu opt mai mult decât în ziua anterioară şi patru la ATI, cu doi mai mult decat în ziua anterioară.

În intervalul 26.03.2022 (10:00) – 27.03.2022 (10:00), INSP a raportat zece decese (cinci bărbaţi şi cinci femei), dintre care două anterioare intervalului de referinţă.

Cele mai multe îmbolnăviri, în Bucureşti

Din totalul de cazuri, cele mai multe au fost înregistrat în Municipiul Bucureşti: 923. În judeţul Cluj au fost raportate 166 de cazuri, iar în judeţul Timiş, 147.

Alexandru Rafila, despre numărul crescut de cazuri de Covid

În ciuda faptului că numărul de cazuri noi de Covid s-a dublat în ultima săptămână, ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila nu pare îngrijorat. El a declarat că este normal ca, în perioada de la sfârşit iernii, să "ai un număr mai mare de viroze respiratorii". Ministrul a explicat că, deşi există o creştere de cazuri, nu poate spune că este una care să dea motive de teamă şi că România se află într-o marjă constantă de infecţii. 

"Nu cred că este o situaţie neaşteptată în ceea ce priveşte numărul de infecţii respiratorii. Pot să vă spun, în ceea ce priveşte infecţia cu noul coronavirus, că avem un trend uşor crescător, încă nu pot să afirm în vreun fel că este o creştere îngrijorătoare. Am rămas cantonaţi în zona aceasta, a 3-4000 de cazuri pe zi şi o proporţie de 12% dintre teste pozitive. Sper lucrurile să intre în normal peste câteva săptămâni, dar monitorizăm cu atenţie şi ne păstrăm întreaga capacitate de a evalua, diagnostica şi trata pacienţii infectaţi cu noul coronavirus", a declarat Alexandru Rafila. 

Ministrul Sănătăţii a subliniat că purtarea măştii de protecţie nu este o obligaţie, dar este încă recomandată în spaţiile interioare aglomerate şi în mijloacele de transport în comun. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net