Coronavirus pentru 28 martie. Numărul cazurilor noi rămâne ridicat în orașele mari

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Click! îţi aduce bilanţul coronavirus România pentru ziua de 28 martie. Pe lângă o creștere a cazurilor, după ridicarea restricțiilor, autoritățile semnalează și prezența unui număr însemnat de viroze respiratorii. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, precizează că rămâne valabilă recomandarea privind purtarea măştii de protecţie în spaţii interioare aglomerate şi în mijloacele de transport în comun, pentru că astfel poate fi împiedicată transmiterea „oricărei viroze respiratorii”.

vaccin coronavirus

Legat de creșterea cazurilor de Covid-19, Alexandru Rafila spune că acestea apar, cu precădere, în oraşele mari. ”Se respectă, dacă vreţi, ceea ce s-a întâmplat şi în perioadele anterioare, oraşele cele mai mari cu activitate intensă, cu acţiuni multiple dau cele mai mari cifre. Această creştere care se înregistrează în aceste zile o monitorizăm cu atenţie”, a declarat ministrul Sănătăţii, într-o conferință de presă, zilele trecute.

Sub 2000 de cazuri, anunțate LUNI

Ministerul Sănătăţii anunţă luni 1.951 de cazuri noi de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 12 mai multe decât duminică Au fost raportate 8 decese, 2 fiind din perioada anterioară intervalului de referință. În Bucureşti sunt 659 de cazuri noi de COVID-19, în Hunedoara - 122, Ilfov - 113, Timiş - 112, Cluj - 106, , Dolj - 104, Ilfov - 103, iar în celelalte judeţe sunt sub 100 de cazuri. 

În unităţile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secţii cu COVID-19 este de 2.847 cu 94 mai mult faţă de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 400 persoane, cu 6 mai mult decât în ziua anterioară.

Interes scăzut pentru vaccinare

Din cauza numărului mic de români care se vaccinează, autoritățile au desființat majoritatea centrelor de vaccinare, transferând imunizarea anti-COVID în sarcina medicilor de familie. În același timp, nu mai raportează zilnic numărul de persoane vaccinate, ci doar o dată pe săptămână. Astfel, în perioada 14-20 martie, s-au imunizat doar 2.018 persoane cu doza 1. 4.516 oameni și-au făcut doza doi și 7.960 doza booster. În total, 14.494 de injecții. Secretarul de stat Andrei Baciu a anunțat ieri că se fac demersuri pentru transferul platformei ROVaccinare și închiderea call-center-ului. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net