Coronavirus pentru 6 februarie 2022. Scădere semnificativă a numărului de noi cazuri

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Click! vă prezintă cele mai noi informații despre evoluția pandemiei de coronavirus în România. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 16.108 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. şi 82 de decese, din care 7 anterioare intervalului de referinţă. Incidenţa în Bucureşti a ajuns la 30,89 la mie, fiind cea mai mare de la începutul pandemiei.

covid spital giurgiu id183379 inquam photos octav ganea jpeg

"În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 16.108 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 12.813 mai puțin decât în ziua anterioară. 1511 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare", a anunţat Grupul de Comunicare Strategică. 

Până pe 5 ianuarie, pe teritoriul României, au fost înregistrate 2.401.821 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Dintre acestea, 1.985.922 pacienți au fost declarați vindecați, iar 60.642 de persoane au murit.

Coronavirus România, 6 februarie: 82 de decese

Duminică, INSP a raportat 82 de decese, 45 de bărbaţi şi 37 de femei au murit după ce s-au îmbolnăvit cu Covid-19. Dintre decesele înregistrate pe 6 februarie, şapte au fost anterioare intervalului de referinţă.

Cele 82 de decese sunt împărţite pe categoriile de vârstă astfel: 3 au fost înregistrate la categoria de vârstă  50-59 ani, 17 la categoria de vârstă 60-69 ani, 28 la categoria de vârstă 70-79 ani și 34 la categoria de vârstă peste 80 ani.

Coronavirus România, 6 februarie: care este situaţia la ATI

În spitalele Covid din ţară, numărul persoanelor internate a crescut din nou: 11.160 de pacienţi se aflau în unităţile medicale de profil, cu 454 mai mult decât sâmbătă. La ATI, se află internate 1.065 de persoane, cu 23 mai mult decât cu o zi înainte. 917 dintre acestea sunt nevaccinate.

Şi numărul copiilor internaţi în spitalele de profil a crescut: 818 se află pe secţii, cu 45 mai mult decât cu o zi înainte. 24 de minori sunt la ATI, cu doi mai puţin decât în ziua anterioară.

Coronavirus România, 6 februrie: Incidenţa în Bucureşti, peste 30 la mie

Rata de infectare din Bucureşti a ajuns la 30,89, cea mai mare de la debutul pandemiei. Mai mult, Capitala are şi cea mai mare incidenţă din întreaga ţară. Este urmată de judeţul Timiş, cu 28.9, judeţul Cluj, cu 27,43, judeţul Ilfov, cu 23,54, judeţul Sibiu, cu 23,15, judeţul Constanţa, cu 22,01 şi judeţul Braşov, cu 21,05. Restul judeţelor au incidenţa sub 20 la mie.

De ce sunt necesare 3 doze de vaccin

În contextul în care se înregistrează tot mai multe cazuri de infectare chiar și în rândul persoanelor vaccinate cu trei doze, medicul Octavian Jurma a explicat ce fel de protecție oferă vaccinul și de ce faptul că anticorpii scad cu timpul nu e o veste proastă.

„Anticorpii scad, e drept. Dar apar niște celule cu memorie care pot produce rapid anticorpi în caz de infectare. Războiul sistemului imun cu virusul e foarte complex! Organismul nu uită așa de ușor să lupte împotriva COVID-19. Ceea ce face doza booster este să-i mai dea un pic de inteligență. E ca și cum repeți de trei ori lecția: nu doar reții, ci și înțelegi mai bine. Asta e frumusețea bătăliei”, spune medicul și cercetătorul timișorean. Specialistul susține că trei doze sunt suficiente, nu e nevoie de a patra.

Trecerea prin boală epuizează organismul

Specialistul le răspunde și celor care susțin imunizarea după trecerea prin boală. Octavian Jurma atrage atenția că trecerile repetate prin boală la persoanele nevaccinate, din cauza diferitelor tulpini, nu consolidează imunitatea.

„La reinfectare, poți dezvolta o boală mult mai severă pentru că îți epuizezi sistemul imun și se produce acea furtună de citokine”. Mai mult decât atât, fiecare trecere prin boală lasă sechele. „Dacă răceala și gripa stau cumva la poarta de intrare și ajung maximum în plămâni, coronavirusul intră în circulație și afectează organe, face ravagii în zona cardiovasculară. Norvegienii, de pildă, vor declara long-COVID boală cronică, cu toate că doar 5% din ei eu trecut prin boală. Noi am trecut 70%. Vă dați seama ce dezastru lasă în urmă, în România”, se întreabă Jurma.

  Puteți urmări știrile Click! și pe Google News!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Maria Alexandra fiica Alina și Nicolae ai României foto Facebook5 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
dubrovnik croatia summer time 3499458 1280 jpg
banner bojdeuca lui creangă jpg
grigore alexandrescu poet jpg
familia care s a mutat din america in romania jpg
iasi din drona png
millau1 jpeg
moonhouse mikael genberg jpg
bucuresti piata unirii foto pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net