4 simptome Omicron care se văd pe piele. Dacă le observi, nu le ignora!

Simptomele clasice de infecție cu Covid sunt tusea, febra, durerile musculare, pierderea gustului și a mirosului. Dar unde știi cu ce tulpină te-ai infectat? Doar medicii îți pot spune cu exactitate.Însă, există anumite simptome pe care ai putea să le urmărești și tu. Sunt semne care apar pe piele și care pot anunța Omicron. 

omicron romania jpg

Piele decolorată

Dacă te știi bolnav de Covid, află că o piele decolorată, foarte palidă, cu tente gri sau albastre este un indiciu că s-ar putea să fi contactat varianta Omicron. Specialiștii spun că ar fi vorba despre un simptom care trebuie luat în considerare. Ce înseamnă asta? Înseamnă că organismul este privat de oxigen. Iar un astfel de semn ar trebui să te îngrijoreze și să te trimită de urgență la medic. Tenul palid sau cu tente albăstrii apare atunci când în sânge nu există suficient oxigen, însă în cazul variantei Delta acesta nu era un simptom des întâlnit, așa cum s-a observat în ceea ce privește tulpina sud-africană. Pe lângă decolorarea pielii, pacientul suferă de dificultăți în respirație, durere și presiune în piept, somnolență, confuzie. 

Persoanele în vârstă sunt mai vulnerabile. Prin urmare, sunt mai susceptibile de a dezvolta o formă mai gravă a bolii. Pe de altă parte, persoanele mai tinere și sănătoase pot avea nevoie, în cazuri rare, de ajutor medical.

Urticarie

Datele anterioare din aplicația ZOE Symptom Tracker afirmă că persoanele cu Covid, mai ales varianta Omicron, pot prezenta și erupții cutanate.Există două tipuri diferite de erupții cutanate înregistrate de britanicii infectați cu coronavirus. Prima formă este o erupție cutanată de tip stup care apare brusc. Acest simptom se poate prezenta sub formă de umflături pe palme sau în tălpi însoțite de mâncărimi puternice. Al doilea tip de erupție cutanată apare pe tot corpul sub forma unor bubițe mici precum cele care sunt provocate de transpirație și căldură.. Zonele cele mai afectate sunt coatele, genunchii, zona interioară a brațelor și picioarelor. Acest simptom dermatologic a fost observat mai ales în cazul copiilor și mai rar la adulți. Medicii au precizat că aproximativ 15% dintre copiii și tinerii infectați cu Omicron prezintă aceste erupții pe corp. De asemenea, au suferit de oboseală, dureri de cap și pierderea poftei de mâncare - simptome care apar și în cazul adulților. Experții de la CovidSkinSigns au raportat, de asemenea, că mai multe persoane au prezentat erupții cutanate papulare și vasculare.

„Est vorba despre zone roșii și ușor umflate, care pot apărea oriunde pe corp, dar mai ales în zona coatelor, genunchilor, precum și pe spate, mâini și picioare.În unele cazuri, sunt doar umflături minuscule pe toată pielea - semne mai subtile. Însă mâncărimile sunt puternice”, au spus experții. Ei au mai precizat că „erupția cutanată poate dura ceva vreme și după ce boala nu mai este contagioasă. De asemenea petele pot apărea la mai multe săptămâni după debutul bolii. 

Degetul Covid

Orice persoană care se infectează cu Covid poate suferi de așa zisul deget Covid însă acest semn distinct a fost observat mai ales în cazul copiilor. Mai mult, se pare că simptomul apare mai ales în cazul persoanelor infectate cu Omicron. Despre ce este vorba? Degetul covid presupune inrosirea degetelor dela picioare și uneori a celor de la mâini. Afecțiunea este sau nu însoțită de umflături și mâncărimi. Uneori, pot apărea și vezicule, iar culoarea petelor este de la roșu închis până la violet. Simptomul nu trece imediat. Poate dura săptămâni sau chiar luni.Acesta a fost un simptom cheie pentru varianta principală de Covid care a apărut în martie 2020 și a fost, de asemenea, un simptom cheie pentru persoanele infectate cu tulpina Alpha.

Buze crăpate și piele uscată

Multe persoane infectate cu Omicron au declarat că au buzele uscate și crăpate.Experții de la CovidSkinSigns au spus: „Buzele pot deveni uscate și solzoase pe măsură ce pacientul se recuperează. Pot apărea chiar și dureri în interiorul gurii. Pielea uscată este un alt semn care nu ar trebui ignorat. Pielea uscatăduce laapariția de eczeme pe gât și piept.  Aceste erupții apar pe gât și pe partea anterioară a pieptului în locurile expuse la lumina soarelui. De obicei, petele sunt de culoare roz și sunt însoțite de puruit. Pot apărea în orice moment în timpul sau după infecție și durează câteva săptămâni.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net