Coronavirus pentru 6 martie. Scade din nou numărul cazurilor noi

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Click! îţi prezintă bilanțul pandemiei de coronavirus pentru data de 6 martie 2022. Autoritățile au anunțat duminică, 6 martie, că au fost înregistrate puțin peste 3.000 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus și 30 de decese.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

”Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 6 martie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 3.092 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 30 de decese, dintre care unul anterior intervalului de referință”, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică. 

Sâmbătă, 5 martie, au fost înregistrate sub 5.000 de cazuri noi de COVID-19 şi 82 de decese, dintre care 6 anterioare intervalului de referinţă.  Cel mai ridicat coeficient al infectărilor, cumulate la 14 zile și raportate la mia de locuitori, s-a înregistrat în București: 16,77. 

Din 8 martie, ieşim din starea de alertă 

Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că se va renunţa la o parte din restricţiile impuse de pandemie, iar starea de alertă nu va fi prelungită după 8 martie. El a precizat că Alexandru Rafila va anunţat ce măsuri vor fi eliminate. 

„Valul 5 este aproape de a se încheia. este momentul să luăm noi decizii legate de gestionarea situaţiei. Am convocat astăzi o şedinţă de evaluare cu responsabilii. Am hotărât să nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă. Ministerul Sănătăţii este cel care urmează să gestioneze situaţia epidemiei. Vor fi eliminate şi o serie de măsuri. Măsurile complete vor fi explicate pe larg de autorităţile abilitate”,a declarat Klaus Iohannis, în cadrul unei conferinţe de presă. 

Alexandru Rafila, despre măsurile care vor fi eliminate

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, anterior, că are deja o listă de măsuri pe care vrea să le elimine, pe care a propus-o Guvernului.

Este vorba despre accesul fără certificat electronic COVID în centrele comerciale, instituţiile publice, hoteluri, pensiuni şi restaurante. De asemenea, creşterea limitei de la 30 la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, fără restricţii de interval orar - ăsta cred că e un lucru aşteptat de multă lume - pentru competiţii sportive, activităţile din cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole, concertele în aer liber, conferinţe, workshopuri, săli de sport şi piscine”, a declarat Alexandru Rafila.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!      

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net