Coronavirus pentru 9 martie: România a reununţat la toate restricţiile impuse de pandemie

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Click! îţi prezintă bilanțul pandemiei de coronavirus pentru data de 9 martie 2022. Toate datele din ultimele zile indică faptul că pandemia este într-o pantă descendetă. 

coronavirus 0 jpeg

"În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.176 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 1.285 mai putin decât în ziua anterioară. 533 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare", a transmis Grupul de Comunicare Strategică, miercuri, 8 martie.

În Bucureşti sunt 1.429 de cazuri noi, în Cluj - 474 şi în Timiş - 275. iar alte 8 judeţe au între 100 şi 175 de cazuri, celelalte având sub 100 de cazuri.

În plus, autorităţile au raportat 62 decese (36 bărbaţi şi 26 femei), dintre care unul produs anterior intervalului de referinţă.

Mircuri, în spitalele Covid se aflau 4.700 pacienți, cu 353 mai puțin decât în ziua anterioară, iar la ATI erau internate 695 de persoane, cu 55 mai puțin decât în ziua anterioară.

România a renunţat la toate restricţiile impuse de pandemie

Din 8 martie, România a ieşit din starea de alertă impusă în mai 2020. Asta înseamnă că autorităţile au renunţat la toate restricţiile impuse de pandemie. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a explicat că masca de protecţie nu mai este obligatorie, nici la interior, nici la exterior, şi că nu mai este necesar nici certificatul verde la intrarea în ţară. În plus, nu vor mai exista limite privinf accesul în diverse spaţii publice şi nici în privinţa orarelor. 

Izolarea și carantina nu vor mai fi nici ele obligatorii, în sensul că „nu mai sunt dublate de control”, dar rămân „măsuri de bun simț”, care sunt recomandate.  

Alexandru Rafila a precizat, însă, că certificatul verde este încă necesar pentru românii care vor să călătorească, întrucât alte ţări îl cer. 

Ministrul Sănătăţii a precizat că se păstrează recomandări pentru a combate răspândirea coronavirusului, cum sunt.  purtarea măștii în spații publice aglomerate, în spații închise, în mijloacele de transport în comun, în unitățile sanitare, în grădinițe, în școli și în universități şi spălatul mâinilor. Mai mult, nu se renunţă la testare, iar centrele rămân deschise. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net