Coronavirus România, 7 ianuarie: A crescut incidența cazurilor în București

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Bilanțul coronavirus România, 7 ianuarie: Grupul de Comunicare Strategică anunţă 5.922 de noi cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore, potrivit datelor publicate de Grupul de Comunicare Strategică. Numărul deceselor a scăzut, în ultimele 24 de ore înregistrându-se 31.  Incidenţa cazurilor în Bucureşti a ajuns la 1,42, faţă de 1,14 în ziua precedentă.

Ce bilanț vor anunța autoritățile pentru 7 ianuarie foto: AFP
Ce bilanț vor anunța autoritățile pentru 7 ianuarie foto: AFP

În intervalul 06.01.2022 (10:00) – 07.01.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 31 de decese (19 bărbaţi şi 12 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, Dintre cele 31 de decese, 2 au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 7 la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 la categoria de vârstă 60-69 ani, 8 la categoria de vârstă 70-79 ani şi 8 la categoria de vârstă peste 80 ani.  

 28 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, iar 3 pacienţi decedaţi nu au prezentat comorbidităţi.  

Din totalul de 31 de pacienţi decedaţi, 27 erau nevaccinaţi şi 4 vaccinaţi. Cei 4 pacienţi decedaţi vaccinaţi aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 40-49 ani şi peste 80 ani. 3 dintre pacienţii vaccinaţi care au decedat prezentau comorbidităţi, iar pentru un pacient nu au fost raportate comorbidităţi.  

 Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referinţă.  

Coronavirus România, 7 ianuarie: 404 persoane internate la ATI

În unităţile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secţii cu COVID-19 este de 2.452, cu 87 mai mult decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI  sunt internate 404 persoane, cu 4 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 404 pacienţi internaţi la ATI, 31 au certificat care atestă vaccinarea.

Din totalul pacienţilor internaţi, 104 sunt minori, 94 fiind internaţi în secţii, cu 7 mai mult decât în ziua anterioară şi 10 la ATI, cu 2 mai mult decât în ziua anterioară.

Coronavirus România, 7 ianuarie: Care sunt județele cele mai afectate

Județele Arad, Bihor, Brașov, Cluj, Hunedoara, Ilfov, Sibiu, Suceava și Timiș și Municipiul București au incidență pe 1 la mie.

Capitala se află vineri pe primul loc în topul negativ al judeţelor cu cele mai multe cazuri noi de infectări cu noul coronavirus, cu 928 cazuri noi. Judeţul Cluj ocupă locul II, cu 532 de infectări noi, iar pe locul al III-lea se află Suceava, cu 455. 

Coronavirus România, 7 ianuarie. Noi măsuri împotriva Covid

România a intrat în valul 5 al pandemiei, iar autoritățile au impus noi măsuri împotriva Covid. Cea mai importantă este interzicerea măștilor textile: doare cele medicale sau de tip FFP2 vor fi permise. Acestea sunt obligatorii atât în interior, cât și în exterior. Masca trebuie să acopere nasul și gura.

Accesul la restaurante, săli de fitness, workshop-uri, târguri, cinematografe, teatre va fi permis la 50% din capacitate. Acest lucru se va întâmpla doar în cazul în care rata de infectare este mai mică sau egală cu 1%. Dacă incidența depășește acest procent, accesul va fi permis pentru 30% din capacitatea unităților respective.

În plus, pot fi organizate în continuare festivaluri publice în aer liber, concerte. Totuși, publicul nu trebuie să fie mai mare de 1000 de persoane și nu cu mai mult de 50% din capacitate. Bineînțeles, este posibil doar dacă rata de infectare este mai mică sau egală cu 1%.

Coronavirus România, 7 ianuarie. Începe vaccinarea copiiilor între 5 și 11 ani

Comitetul de coordonare a vaccinării a anunțat, joi seară (6 ianuarie), că imunizarea copiilor din grupa 5-11 ani va începe după primirea dozelor necesare, cel mai probabil în a doua jumătate a lunii ianuarie.

Pentru vaccinarea copiilor va fi folosită o doză mai mică decât în cazul adulților, au mai spus autoritățile.

”La copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, doza de Comirnaty (Pfizer) este mai mică decât cea utilizată la persoanele cu vârsta de peste 12 ani (10 µg comparativ cu 30 µg). Ca şi în cazul celorlalte grupe de vârstă, vaccinul se administrează sub formă de două doze, intramuscular, la un interval de 21 de zile. Vaccinarea se poate efectua atât în centrele de vaccinare stabilite, cât şi în cabinetele medicilor de familie”, a transmis, joi, CNCAV.  

Programările pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani se vor putea face pe platforma de programare după ce vaccinul va fi disponibil în România.

image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net