Când începe vaccinarea anti Covid la copii în România?

12 aprilie 2021
foto stire 3 stanga jpeg
├Än toamn─â, copii ├«ntre 12 ╚Öi 15 ani s-ar putea ├«ntoarce la ╚Öcoal─â imuniza╚Ťi anti Covid-19

Vaccinarea anti Covid-19 la copii din Rom├ónia ar putea ├«ncepe din toamna acestui an, a declarat Valeriu Gheorghi╚Ť─â. Dar nu este vorba despre to╚Ťi copiii, ci doar cei care au v├órste cuprinse ├«ntre 12 ╚Öi 15 ani. Serul cu care preadolescen╚Ťii ╚Öi adolescen╚Ťii vor fi vaccina╚Ťieste Pfizer.

Vaccinarea anti Covid la copii ├«n Rom├ónia s-a num─ârat printre subiectele abordate de Valeriu Gheorghi╚Ť─â ├«ntr-o declara╚Ťie mai ampl─â oferit─â la Digi24. Medicul a declarat c─â imunizarea ar putea ├«ncepe ├«n toamn─â, mai ales c─â Pfizer a depus toate documentele pentru autorizarea serului pentru aceast─â grup─â de v├órst─â. 

Vaccinarea anti Covid la copii ar putea începe la toamnă

ÔÇ×Am v─âzut c─â Pfizer a depus deja la FDA datele pentru a ob┼úine autorizare ┼či indica┼úie pentru grupa de v├órst─â 12-15 ani, ceea ce ├«nseamn─â c─â ├«ntr-un interval de circa dou─â luni este foarte probabil s─â avem aceast─â autorizare ┼či de la FDA ┼či cu siguran┼ú─â ┼či de la Agen┼úia European─â a Medicamentului, a┼ča ├«nc├ót cred c─â din toamn─â, din trimestrul al treilea, am putea s─â avem aceast─â indica┼úie ┼či s─â ┼či facem acest tip de vaccinareÔÇŁ, a spus medicul militar.

Pfizer, 100% eficient pentru grupa de vârstă 12-15 ani

Compania Pfizer a anun╚Ťat recent c─â vaccinul s─âu anti-COVID este 100% eficient la copiii cu v├órsta cuprins─â ├«ntre 12 ╚Öi 15 ani.Vaccinul a demonstrat o eficien╚Ť─â de 100% ├«ntr-un studiu clinic de faz─â a treia, f─âcut pe adolescen╚Ťi cu v├órste cuprinse ├«ntre 12 ╚Öi 15 ani, conform cnbc.com.

Compania inten╚Ťioneaz─â s─â prezinte noile date despre vaccin, dezvoltat ├«n parteneriat cu produc─âtorul de medicamente BioNTech, autorit─â╚Ťilor de reglementare ÔÇ×c├ót mai cur├ónd posibilÔÇŁ, a declarat  directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla. Astfel, copiii cu v├órsta cuprins─â ├«ntre 12 ╚Öi 15 ani se va putea vaccina ├«nainte de ├«nceperea noului an ╚Öcolar.

Studiul a fost f─âcut pe 2.260 de participan╚Ťi ├«n Statele Unite. Au fost observate 18 infec╚Ťii cu COVID -19 confirmate ├«n grupul placebo ╚Öi nu s-au confirmat infec╚Ťii ├«n grupul care a primit vaccinul, potrivit companiei. Efectele secundare au fost ├«n general compatibile cu cele observate la adul╚Ťi.

oana zavoranu jpg
cristina siscanu 1 jpeg
andreea si cabral
maria dragomiroiu
image
femeie care numara bani jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
variola
oliver stone foto reuters
femeie care numara bani jpeg
calendar ortodox 2021 22 mai sfantul mucenic vasilisc png
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg