Credincioșii, în pelerinaj unde curge un Izvor al Tămăduirii

Ultima actualizare:

    Credincioșii din Dobrogea se duc la Peștera Sfântului Andrei, unul dintre cele mai căutate Izvoare ale Tămăduirii
Credincioșii din Dobrogea se duc la Peștera Sfântului Andrei, unul dintre cele mai căutate Izvoare ale Tămăduirii

Credincioşii sunt în pelerinaj în Vinerea Luminată în locurile unde curge un Izvor al Tămăduirii. Ei vin la biserică pentru a lua parte la slujba de sfinţire a apei, cunoscută şi sub numele de Aghiasma Mică.

În Dobrogea, curg mai multe Izvoare ale Tămăduirii: la Peştera Sfântului Andrei, la Dervent, la mănăstirea de hram de la Crucea sau la cea de la Măcin, scrie adevarul.ro.

Cel mai căutat Izvor al Tămăduirii din judeţul Constanţa este la Dervent. La mănăstirea din sud-vestul Dobrogei, oamenii vin în pelerinaj ca să-şi afle sănătatea şi răspunsul la zbuciumul sufletesc. Ei cred că odată sorbind apa vie şi curată de la mănăstire, liniştea se va pogorî asupra spiritului şi trupului lor încercat. În apropiere de Dervent se află Peştera Sfântului Apostol Andrei, patronul spiritual al românilor, cel care a adus creştinismul pe meleagurile noastre.

Tradiţia spune că atunci când Sfântul a ajuns aici, în această zonă nu exista apă. Atunci a lovit cu toiagul în stâncă şi a izvorât apa şi se păstrează Izvorul Sfântului Apostol Andrei ca mărturie până în zilele noastre, nesecând niciodată. 

Sărbătoarea este închinată Maicii Domnului şi arată rolul Fecioarei Maria în mântuirea oamenilor. Numele vine de la minunile săvârşite la un izvor din apropierea Constantinopolului. Sărbătoarea Izvorului Tămăduirii datează de la jumătatea primului mileniu creştin.

Credinţa spune că Leon cel Mare (457-474), înainte de a deveni împăratul Bizanţului, se plimba prin pădurea de lângă Constantinopol, când a întâlnit un bătrân orb care i-a cerut apă. La sfatul Maicii Domnului, Leon a găsit un izvor şi l-a ajutat bătrânul să bea apă, apoi l-a spălat pe ochi. Acesta îşi recapătă vederea, mulţumindu-i Maicii Domnului care i-a ghidat într-acolo.  

Maica Domnului este considerată izvorul lui Hristos, cel care a spălat omenirea de păcate. La izvorul cu apă vie, care nu seacă niciodată, găsesc alinare şi tămăduirea suflete şi trupuri lovite de boală. „Din Mama durerii, Maica Domnului s-a transformat în Mama bucuriei Învierii. Să ne bucurăm deci!“, îndeamnă teologii, potrivit adevarul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldat rus in Ucraina FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
Masa de Paște (foto: Shutterstock)
mall shutterstock jpg
autospeciala politie jpg
steag spania jpg
CEA MAI LUNGA SCURTATURA DIN LUME jpg
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net