Cresc salariile în România! Începând cu 2024, milioane de români vor avea venituri mai mari. Care au fost anunțurile lui Marcel Ciolacu

România va avea, anul viitor, o economie care va creşte pe investiţii, nu pe consum, a declarat în Parlament, premierul Marcel Ciolacu. Acesta anunță că 12 milioane de români vor avea venituri mai mari în 2024.

Venituri mai mari pentru 12 milioane de români Foto: Shutterstock
Venituri mai mari pentru 12 milioane de români Foto: Shutterstock

Provocările anului 2024

Premierul a afirmat că provocările anului viitor vor rămâne inflația și menținerea echilibrelor macroeconomice. „Bugetul pentru anul 2024 este un buget al dezvoltării și al echității. Un buget bazat pe investiții și dreptate socială. Un buget în care creșterea economică se regăsește în creșterea nivelului de trai al populației.

În același timp, bugetul pe care vi-l propun astăzi (marți - n.r.) este un buget care să facă față provocărilor imediate, pe termen scurt, dar care să pună, totodată, și bazele succesului nostru, pe termen lung. Un buget care să ne ajute să traversăm aceste vremuri grele, dar care să și pregătească România pentru oportunitățile uriașe din viitor”, spune Marcel Ciolacu, scrie Antena3CNN.ro.

Ce a anunțat Marcel Ciolacu

El precizează că direcțiile strategice pe care se bazează acest buget sunt următoarele: o strategie economică coerentă, pentru a atinge anul viitor a doua cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană, de 3.4%; investiții record de peste 7% din PIB, mai exact 120 de miliarde de lei din buget, fonduri europene și PNRR. Practic, un plus de 27 de miliarde față de acest an și dublu față de 2021, când au fost doar 59 de miliarde de lei, dar și creșterea veniturilor pentru 12 milioane de cetățeni: pensionari, angajați pe salariul minim, profesori sau personal din administrația publică;

Acesta a anunțat un mediu economic mai puternic, prin accesarea schemelor de ajutor pentru dezvoltare și creare de noi locuri de muncă, dar în același timp, un mediu economic echitabil, cu adevărat concurențial, cu mai puține scutiri și facilități fiscale. A vorbit și despre un plan concret de ordonare a cheltuielilor bugetare și un pachet de măsuri de creștere a colectării și combatere eficientă a evaziunii fiscale. 

Marcel Ciolacu: „O bătaie de joc”

„Profit de acest moment pentru a mă adresa în primul rând românilor, care așteaptă răspunsuri despre cum va arăta viața lor în aceste timpuri grele. Dar mă adresez și partenerilor noștri de guvernare - alături de care am muncit, colegilor din PSD și tuturor oamenilor de bun-simț din această sală. Am văzut foarte multă panică... în atacurile asupra acestui proiect de buget.

Recunosc, nu am nicio așteptare de la un partid a cărui unică politică este susținerea violatorilor. Aici lucrurile sunt clare. Voi nu aveți nicio soluție economică concretă! Doar să scoateți România din NATO și Uniunea Europeană! Și să vă uniți apoi cu Rusia! Voi generați doar scandal și populism ieftin! Voi vreți să distrugeți totul și să nu puneți nimic în loc! Dar recunosc, dumneavoastră m-ați surprins... V-ați adus acum aminte de pensionari și de salariați, deși, cât ați fost la guvernare, ați dat zero lei la pensii și 1 miliard de euro la vaccinuri! Iar salariul minim l-ați crescut cu fix 40 de lei. O bătaie de joc”, adaugă premierul. 

Ce a declarat despre inflație

Marcel Ciolacu a adus în discuție inflația. „Inflația este cea care scumpește costul vieții, ratele românilor și erodează puterea de cumpărare. De aceea, acest buget este calibrat cu atenție, pentru a atenua presiunile inflaționiste. Am demonstrat deja că știm să ne luptăm cu acest fenomen. Când am venit în Palatul Victoria, aveam o inflație de 10,6%, după ce în noiembrie 2022 se atinsese vârful de 16,8%.

Astăzi, am dus inflația la o singură cifră, 6,7%, iar anul viitor ne propunem să o ducem la 4.6%. Vom lucra îndeaproape cu BNR pentru acest lucru. La fel, pentru a avea un curs de schimb stabil și pentru a reduce deficitul de balanță comercială, așa cum am reușit în acest an în primele 10 luni să îl scădem cu 5.2 miliarde de euro. Pentru că aceasta este direcția corectă”, menționează Marcel Ciolacu

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cipru shutterstock jpg
image
image
image
image
image
image
Marea Neagra FOTO Shutterstock jpg
imparatul care nu iubea roma historia ro jpg
Longevitate - cuplu varstnici - sport FOTO Shutterstock
caine  jpg
lacusta voda
pui delfin jpg
profesoara bac1 jpg
1 sandvis jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net