Crește salariul minim pe economie în anumite domenii. Cine va primi bani în plus? Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență

După o lună de promisiuni, Guvernul a hotărât să majoreze salariul minim pe economie, însă, după cum ne-am obișnuit deja, lucrurile nu sunt deloc atât de simple! Din păcate, creșterea va fi aplicată doar în câteva domenii iar, mai mult decât atât, venitul net nici măcar nu se va schimba deloc!

Salarii mai mari doar pe hârtie / foto: Shutterstock
Salarii mai mari doar pe hârtie / foto: Shutterstock

După mai bine de o lună de promisiuni, Guvernul a hotărât să majoreze salariul minim pe economie! Cu toate acestea, după cum ne-am obișnuit deja, lucrurile nu sunt deloc atât de simple! Din păcate, potrivit informațiilor oferite de către cei de la observatornews.ro, se pare că creșterea va fi aplicată doar în câteva domenii iar, mai mult decât atât, venitul net nici măcar nu se va schimba deloc!

Mai precis, angajații din construcții, agricultură, cât și industria alimentară se vor putea bucura de un salariu mai mare, cel puțin pe hârtie. Venitul brut din aceste domenii va crește, iar în construcții va urca până la suma de 4.582 de lei, în timp ce în agricultură și industria alimentară, putem vorbi despre o sumă de 3.436 de lei. Cu toate acestea, venitul net va rămâne exact același!

Salarii mai mari doar pe hârtie

Această situație bizară, cât și frustrantă pentru angajații din aceste domenii, vine datorită unei schimbări aduse plății contribuției pentru săntate, CASS. Angajații vor fi nevoiți să plătească 10% din propriul salariu, lucru care face ca, practic, ”creșterea” salariului să fie complet inexistentă.

Decizia de „majorare” a salariilor a fost luată de către Guvernul țării noastre chiar astăzi, printr-o ordonanță de urgență. Această decizie are rolul de a stabili salariul de bază brut pe țară, garantat, pentru aceste trei domenii cruciale: construcții, agricultură, și industria alimentară.

Noile sume vor fi aplicate începând cu această lună, noiembrie, fiind vorba despre 4.582 de lei pentru construcții, respectiv 3.436 în agricultură și industria alimentară. Astfel, prin această decizie, deși angajații vor plăti cei 10% pentru CASS, veniturile acestora nu vor scădea, datorită acestei schimbări.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net