Cronica hoților români în Europa. Infractorii români au furat 5 tone de carne în Belgia și bani din cutia milei în Italia

Un român de 32 de ani ajutat de o italiancă de 34 de ani care se îndrăgostise de el au fost arestați, pe 14 martie, fiind acuzați că au furat bani din cutia milei din mai multe biserici din Italia, mai precis în provincia Verona. Cei doi au dat lovitura în atât de multe locuri încât preoții fie păzeau locul fie credincioșii.

Poliția din Italia
Poliția din Italia

Cum furau un român și iubita lui italiancă bani din cutia milei

Cei doi nu „atacau” cutia în care credincioșii puneau bani de pomană decât după un anumit scenariu și după ce supravegheau biserica mai mult timp. Primul incident s-a petrecut în localitatea Grezzana, la biserica Santa Maria și Santa Elisabetta.

O patrulă a Poliției Locale a efectuat un control inopinat în lăcașul de cult deoarece fusese semnalat faptul că două persoane stau prea mult în apropierea cutiilor în care se strâng donațiile credincioșilor.

Sesizarea s-a dovedit a fi întemeiată, iar oamenii legii au prins o italiancă de 34 de ani care tocmai luase 18 euro scrie veronasera.it. Femeia a fost dusă la secție și i s-a confiscat „aparatura”, care consta într-o tijă de fier, pe care era lipită bandă dublu-adezivă. Tânăra mai avea la ea o șurubelniță și un briceag. Asociatul ei, participant la furt dispăruse.

El a fost prins la o altă biserică din oraș, unde mai mulți credincioși, observând că un bărbat se plimba pe lângă cutiile de donații, au alertat carabinierii. Aceștia l-au reținut pe suspect, un român de 32 de ani. Credincioșii au spus agenților că banii din cutiile milei dispăreau periodic și întotdeauna acest bărbat a fost văzut în zonă.

Suspectul avea asupra lui, pe lângă mai multe cutere și foarfeci, „unelte de lucru” ciudate, pe care polițiștii italieni nu le mai văzuseră: două tije de fier, cu bandă dublu-adezivă pe ele. În plus, din imaginile surprinse de sistemul de supraveghere video, acesta ar fi fost recunoscut ca fiind autorul a două spargeri comise în săptămânile precedente.

Parcare Belgia
Parcare Belgia

Suspecți români au furat 5 tone de carne de porc în Belgia

Trei români au fost prezentați joi, 16 martie, în fața instanței penale din orașul belgian Mechelen, pentru implicarea lor în furtul a peste 5,5 tone de carcase de porc dintr-un camion. Potrivit autorităților belgiene, cei trei români au comis nouă furturi, toate de alimente, de fiecare dată în aceeași parcare. Românii riscă pedepse cuprinse între zece luni și trei ani de închisoare.

Potrivit publicației belgiene Nieuwsblad, cei trei au fost prinși în flagrant la începutul lunii octombrie 2021, în parcarea din zona Reedonk, unde au scos carcase de porc dintr-un camion și le-au încărcat într-o mică dubă frigorifică. Ancheta privind furtul de porci sacrificați începuse cu puțin timp în urmă, la sesizarea unei companii germane care comandase carcase de porc din Belgia.

Firma unde trebuiau să ajungă transporturile cu carne a constatat că sunt probleme cu livrările: soseau mai puține carcase de porc decât erau comandate și menționate pe documente. Compania belgiană păgubită s-a prezentat la proces ca parte civilă.

"Investigația a început când destinatarul din Germania a raportat că ceva nu era în regulă cu livrarea. În plus, s-a dovedit că sigiliile camionului au fost rupte. În cele din urmă, clientul nostru a fost forțat să angajeze un detectiv privat pentru a investiga cazul în continuare", mai spun reprezentanții companiei conform sursei citate

Prin intermediul detectivului privat, compania germană a aflat că transporturile cu carne dispăreau într-o parcare din Belgia și a organizat un flagrant cu ajutorul unui detectiv privat local. Cei trei judecători ai instanței penale vor pronunța un verdict în acest caz pe 20 aprilie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net