Cu cât se vinde ceasul purtat de Nicolae Ceaușescu. A fost scos la licitație, în București

Pasionații de ceasuri au acum ocazia să-și achiziționeze unul. A fost scos la licitație ceasul de mână pe care îl purta Nicolae Ceaușescu, un poljot rusesc. Prețul de pornire este de 5.000 de euro. Licitația va avea loc în București, pe 25 iunie. 

Care este prețul ceasului Foto: Artmark
Care este prețul ceasului Foto: Artmark

Ceasul lui Nicolae Ceaușescu, scos la licitație 

Potrivit unui comunicat al Artmark între cele 112 ceasuri, va fi prezentat, în premieră într-o licitaţie publică, unul dintre ceasurile personale ale lui Nicolae Ceauşescu - un Poljot rusesc de mână, model Vimpel Luxury Ultra Slim, care a fost purtat de fostul preşedinte. Ceasul este însoţit de certificatul de autenticitate emis de RAPPS în anii 1990 cu prilejul vânzării acestuia şi are un preţ de pornire de 500 de euro.

Cel mai valoros ceas: 32.000 euro 

Din aceeaşi perioadă provine şi un ceas de mână bărbătesc Universal Geneve Aero Compax, care intră în licitaţie cu un preţ de pornire de 6.500 de euro. La capitolul cel mai valoros ceas în ceea ce priveşte preţul de pornire, Artmark propune un Rolex Daytona, din aur roz, bărbătesc, însoţit de cutia originală şi card de garanţie, pentru care ofertele încep de la 32.000 de euro.

Când are loc licitația 

În cadrul licitaţiei sunt prezentate şi câteva automobile, între care un Austin Seven Ruby Coupe, în starea originală, din 1935, complet funcţional, cu un interior din piele de culoare verde, în stare foarte bună de funcţionare, cu un preţ de pornire de 5.000 de euro.

Licitaţia de Ceasuri şi Accesorii de Colecţie va avea loc atât cu prezenţă fizică, la Galeriile Artmark, precum şi online, pe platforma Artmark Live, în data de 25 iunie, de la ora 19,00. Expoziţia dedicată acestui eveniment este deja deschisă şi poate fi vizitată, gratuit, la Palatul Cesianu-Racoviţă, de luni până duminică, în intervalul 10,00 - 20,00.

Alte bunuri deținute de Nicolae Ceaușescu care au fost scoase la licitație  

În trecut, un alt obiect istoric a fost scos la licitație. Este vorba despre șapca bărbătească din bumbac, ce i-a aparținut lui Nicolae Ceaușescu. Fostul dictator a apărut purtând-o la multe evenimente de atunci.

Prețul a pornit de la 600 de euro, fiind însoțit de certificatul R.A.P.P.S. eliberat la data vânzării acesteia prin licitațiile din anii 1991-1993. În reședința familiei Ceaușescu s-a aflat și arborat și steagul PCR din mătase, de asemenea însoțit de certificatul R.A.P.P.S., care, în licitația din 19 mai, avea prețul de pornire de 500 de euro.

Între alte piese deosebite din licitație s-a numărat și o inedită fotografie care îl ilustrează pe Nicolae Ceaușescu în mină, împingând un furgonet, și alte 22 de fotografii care îl ilustrează pe Nicolae Ceaușescu după cutremurul din 1977.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
la calculator evaluare de acasa   foto pixabay jpg
image
image
image
image
image
image
Plata prin NFC cu smartphone ul FOTO Shutterstock jpg
istock vot votare jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
4 front evaluare jpg
control dsvsa jpg
pisică  foto   Shutterstock jpg
land rover legat copac londra jpg
Vladimir Putin in 22 feb 2024 Foto Profimedia jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net