Cu ce viteză circula polițistul care a accidentat mortal o fată de 13 ani? Explicația Poliției Capitalei
În cursul zilei de joi, un polițist a accidentat două fetițe care traversau regulamentar, pe trecerea de pietoni.
În urma accidetului, una dintre ele și-a pierdut viața, iar cealaltă a fost transportată la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Noi amănunte despre teribilul incident ies la suprafață.
O fată de 13 ani a murit, iar o alta de 11 ani a fost rănită
Cele două fete se deplasau spre școală atunci când mașina de poliție le-a lovit în plin. Impactul a fost atât de puternic încât trupurile le-au fost proiectate la 50 de m distanță. Două echipaje SMURD au sosit la fața locului însă, din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru a salva viața uneia dintre victime. Cealaltă fetiță a fost transportată la spital, având răni în zona gambei.
Potrivit martorilor oculari, mașina de poliție circula cu viteză foarte mare, avea doar semnalele luminoase pornite, nu și sirena.
„Avea viteză foarte mare, doar semnale luminoase, se vede că a rămas aici, fără efecte sonore, nimica”, spune un tânăr, martor al incidentului.
Mașina de poliție avea o vireză foarte mare
Imagini surprinse de o cameră de supraveghere arată momentele de după impact, care confirmă informațiile preliminare din anchetă: autospeciala circula cu peste 80 de kilometri pe oră.
Surse din poliție spun că mașina avea semnalele luminoase pornite și că agentul mergea către caz, ceea ce înseamnă că mașina avea o viteză destul de mare. Cu toate acestea, până la locul impactului, pe asfalt nu este niciun fel de urmă de frânare.
În cursul zilei de vineri au fost făcute publice noi amănunte în cazul polițistului care a provocat accidentul din Capitală. El avea permis din anul 2012, însă în anul 2016 și-a preschimbat permisul în Marea Britanie. Documentul a rămas valabil și pe teritoriul țării noastre.
”Bărbatul a obţinut permisul de conducere în anul 2012, în România. În anul 2016, bărbatul şi-a preschimbat permisul în Marea Britanie”, a transmis Poliţia Capitalei. Sursa citată a explicat că, având în vedere Convenţia de la Viena din 8 noiembrie 1968, permisul de conducere este valabil, pe bază de reciprocitate UE.