Cultivare organizată de cannabis într-o pădure din România. Un grup bine organizat, dizolvat de oamenii legii

Autoritățile din Timișoara au reținut opt persoane, acuzate de implicare în administrarea unei culturi mari de cannabis, dezvoltate în mijlocul unei păduri din Timiș. Procurorii DIICOT au dezvăluit că traficanții erau foarte bine organizați și au dezvoltat un sistem sofisticat pentru a-și proteja afacerea ilegală.

Cultivare organizată de cannabis într-o pădure din România.
Cultivare organizată de cannabis într-o pădure din România.

Potrivit anchetelor, în cursul anului 2023, șase persoane suspectate au înființat și întreținut o plantare outdoor de cannabis pe o suprafață de aproximativ 3.000 - 4.000 de metri pătrați, cu intenția de a comercializa marijuana. Plantarea a fost inteligent amplasată într-o zonă rurală dens vegetată, în apropierea unui râu, pentru a asigura necesarul de apă printr-un complex sistem de irigații compus din țevi și racorduri. Pentru a se asigura că operațiunea lor ilegală nu va fi descoperită, traficanții au instalat camere video cu transmisie live, camuflate în vegetația densă din jurul plantației. Aceste camere au fost folosite pentru a detecta potențiali hoți sau rivali și pentru a observa prezența poliției, scriu cei de la Adevarul.

Anchetatorii au stabilit că, începând cu sfârșitul lunii septembrie, alți doi suspecți au fost implicați în recoltarea plantelor de cannabis, depozitându-le apoi în mai multe locații din județul Timiș.

Ce s-a întâmplat după percheziții

În urma unor percheziții, autoritățile au confiscat cantități semnificative de cannabis pregătit pentru vânzare. La o adresă din județul Timiș, anchetatorii au descoperit 400 de kilograme de plantă verde de cannabis, 60 de kilograme de muguri de cannabis și 68 de kilograme de cannabis, ambalat în pungi vidate de câte un kilogram.

Opt persoane implicate în această operațiune ilegală au fost reținute și prezentate instanței cu propunerea de arestare preventivă. Această acțiune reprezintă o lovitură importantă împotriva traficanților și a rețelelor organizate implicate în cultivarea și distribuirea ilegală de droguri, demonstrând determinarea autorităților de a combate activitățile criminale grave din regiune.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net