Școală în Capitală unde elevii aprind bețișoare parfumate în clasă pentru a ascunde mirosul de cannabis

Ultima actualizare:

Incredibil. Există o instituție de învățământ în Capitală în care elevii „aprind bețișoare parfumate în clasă” pentru a acoperi mirosul de cannabis, a declarat chiar șefa Agenției Naționale Antidrog (ANA), Ramona Dabija, conform Europafm.ro.

Există copii care fac abuz de medicamente. Foto: Click.
Există copii care fac abuz de medicamente. Foto: Click.

Cazuri de copii care consumă și fac abuz de medicamente

Directoarea ANA a susținut, în cadrul unei dezbateri din Comisia de Învățământ a Camerei Deputaților, necesitatea organizării unor cursuri de formare care să îi facă pe profesori să recunoască substanțele interzise și comportamentul unui adolescent care este consumator de droguri.

Avem o școală din București unde copiii aprind bețișoare parfumate în clasă pentru că vine doamna de la ANA nu pentru că intră profesorul de la școala respectivă și miroase a cannabis. Avem cazuri în România de copii care consumă și fac abuz de medicamente și aici nu vorbim doar de medicamente cu prescripție medicală, gen Xanax care a fost în cazul Medusa, ci vorbim de consum de medicamente care se găsesc în orice casă care, combinate cu alte substanțe, pot da aceste efecte”, a declarat Ramona Dabija.

Dosarul „Droguri în licee"

Această dezbaterea a venit în contextul dosarului „Droguri în licee", în care polițiștii au reușit să prindă o grupare care distribuia substanțe interzise în școlile de top din Capitală. Doi tineri sunt în arest preventiv, dintre care unul în arest la domiciliu, în timp ce alți patru sunt cercetați sub control judiciar. 

Consumul de stupefiante a crescut alarmant

Consumul de stupefiante a crescut alarmant în rândul tinerilor din România, iar cel mai grav, spun reprezentanții ''Agenției Naționale Antidrog'', este că se înregistrează cazuri și la copii de 10 ani.

Cea mai folosită substanță este cannabisul, despre care dependenții nu au idee că face ravagii, pe termen lung.  Și din păcate, copii de vârstă tot mai mică ajung să consume droguri și să își piardă controlul. Iar o dată căzuți în capcana stupefiantelor, adolescenții ajung să își distrugă viața dacă nu primesc rapid ajutor.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net