Cum a reușit o escroacă să păcălească mai mulți bătrâni din București. O femeie a rămas fără 94.000 de euro

Încă de la începutul anului, o femeie de 47 de ani din Republica Moldova ar fi înșelat mai mulți bătrâni din București cu zeci de mii de euro. Individa se dădea drept o rudă îndepărtată, apoi pretindea bani pentru o prespusă intervenție chirurgicală. De altfel, a reușit să convingă o bătrână prin această metodă să îi dea 94.000 de euro. Escroaca a fost în cele din rumă arestată.

O bătrână a rămas fără  94.000 de euro / foto: arhiva Click!
O bătrână a rămas fără 94.000 de euro / foto: arhiva Click!

Mai mulți bătrâni din Capităla au fost înșelați de o femeie de 47 de ani din Republica Moldova. Mizând pe naivitatea și pe vârsta înaintată a victimelor, individa care se dădea drept o rudă îndepărtată reușea să intre în locuințele acestora, apoi cerea bani pentru o prespusă intervenție chirurgicală.

„L-a oprit pe stradă. Ce faci unchiule? Uite, avem o problemă. A vorbit foarte familiar, așa, cu el. A scos de la el două trei nume ale unor femei din familia noastră, după care și-a croșetat o poveste și l-a convins că este una dintre nepoate”, a dezvăluit fiica unei victime, pentru stirileprotv.ro.

De asemenea, aceasta avea și un complice, un bărbat de 49 ani cu care avea o relație. Împreună sr fi păcălit cel puțin cinci persoane în ultimele zece luni, spun polițiștii de la Investigații Criminale din sectorul 6. Ultima înșelăciune a avut loc în data de 30 iulie, când a abordat o femeie de 79 de ani.

„Mi-a zis că este nora lui Didina, adica nepoata mea bună”

I-a spus victimei că este o rudă și că are nevoie de bani pentru operație chirurgicală de urgență. Bătrâna i-a dat atunci aproape 24.000 de euro, însă, individa ar fi văzut de unde a scos bani și ar fi luat și restul economiilor în valoare de 70.000 de euro.

„E o florărie acolo la colț și s-a ridicat de pe un scaun și mi-a zis direct cum mă cheamă: Tanti Fănica. Mi-a zis că este nora lui Didina, adica nepoata mea bună. Zice am adus-o la Fundeni, că are o tumoare pe creier. Nu i-am zis nimic, chiar stăteam acolo în picioare și plângeam și eram emoționată. A început și ea, bineînțeles, să plângă. Am intrat și am scos banii, ea a intrat s-a uitat unde sunt banii”, a povestit bătrâna.

Oamenii legii au reușit să o găsească pe suspectă și a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Totodată, în locuința din Prahova, anchetatorii au găsit 9.500 de euro, bani pe care cei doi nu i-au putut justifica.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zăpadă în septembrie în Austria Foto Captura video X jpg
baza jos copac jpg
eclipsa de luna din 21 ianuarie 2019 jpeg
front avioane 1 jpg
aplicatii pexels jpg
holera shutterstock 1203536896 jpg
Inundații în localitatea Pechea din județul Galați (3) jfif
dogs 2691871 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net