Cum a reușit un om de afaceri să păcălească banca? Ar fi scăpat cu fapta dacă plătea ratele la timp

Un om de afaceri din Argeș a fost condamnat după ce a păcălit banca, pentru a obține un credit în numele societății sale. Bărbatul a convins angajata băncii să îi dea contractul acasă, unde a semnat în locul soției sale, fără acordul acesteia, ca garant fideiusor.

A obținut un împrumut de 80.000 de lei
A obținut un împrumut de 80.000 de lei

Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, pe data de 29 aprilie 2024, bărbatul a fost condamnat de Judecătoria Pitești la un an și cinci luni de închisoare cu suspendare, pentru înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Omul de afaceri a recunoscut fapta și a încheiat un acord de reucunoaștere a vinovăției cu procurorul. Cu toate acestea, decizia instanței nu este definitivă și încă poate fi atacată cu apel.

Totul s-a petrecut în iunie 2019, când bărbatul a dorit să obțină un împrumut pentru firma sa, de la Raiffeisen Bank Pitești, în valoare de 80.000 de lei. Însă, pentru a putea obține acest credit, bărbatul avea nevoie de un garant fideiusor, iar soția sa era singura care putea avea această calitate. Cei doi deja urmau să se despartă, iar pentru că știa că aceasta nu ar fi acceptat să fie garant, bărbatul a semnat actele de la bancă în numele ei, fără acordul acesteia.

Cum a înșelat un bărbat din Argeș banca

Deși contractul trebuia semnat la sediul băncii, bărbatul, care o cunoștea pe angajata de la instituție, a reușit să ia contractul acasă. „Inculpatul a rugat-o să îi dea actele de credit nesemnate și să i le ducă soției sale pentru a le semna, sub pretextul mincinos, că aceasta din urmă tocmai a ajuns acasă de la serviciu și este obosită”, scrie în acordul de recunoaștere a vinovăției.

Acesta a semnat în locul soției sale și a primit banii de la bancă. Mai mult decât atât, el ar fi scăpat cu fapta sa dacă ar fi plătit la timp ratele! În 2022, fosta soție a bărbatului a aflat că are conturile bancare oprite, iar atunci a aflat și despre ce a făcut fostul ei soț.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net