Cum a reușit un tânăr român să se îmbogățească cu ajutorul unei legume banale! A investit o sumă uriașă din fonduri europene
O legumă banală s-a dovedit a fi biletul câștigător pentru un tânăr din țara noastră. Acum, el reușește să recolteze undeva în jur de patru tone în fiecare săptămână, iar cele mai multe magazine din țară sunt aprovizionate datorită lui.

Cu îndeajuns de multă muncă și dedicație, orice vis se poate împlini. Iar de acest lucru s-a convins și un tânăr din Dolj, care a investit nu mai puțin de un milion de euro într-o afacere cu ciuperci. Acum, el deține ferme uriașe, în care crește cele mai apreciate ciuperci din țara noastră. Iar recoltele sale se îndreaptă către cele mai mari magazine din România!
Tânărul antreprenor are acum vârsta de 35 de ani, iar în urmă cu nu mai puțin de 11 ani a avut ideea de a începe o afacere cu ciupercile din specia Pleurotus Ostreatus. Acestea mai sunt cunoscute popular și sub numele de păstrăvul de fag, iar leguma i-a adus rapid succesul tânărului!
A investit suma de un milion de euro
Alexandru Corniș a reușit să primească fonduri europene în valoare de un milion de euro, bani pe care i-a folosit pentru a pune pe picioare o fermă proprie. Acum, el deține nouă hale în care cultivă ciuperci, fiecare dintre acestea având 240 de metri pătrați.
„Acum livrăm la cei mai mari retaileri din ţară. În momentul de faţă, am ajuns la o producţie între 3 tone jumate şi 4 tone jumate pe săptămână”, a povestit Alexandru Corniș, potrivit informațiilor de la observatornews.ro.
Aprovizionează mai multe magazine din țară
Aceste ciuperci sunt crescute natural, local, iar produsul final este unul de înaltă calitate. Tânărul a vorbit despre condițiile necesare pentru ca aceste ciuperci să se dezvolte într-un mod armonios.
„Ciupercile să ajungă în faza aceasta au nevoie de aproximativ 30-35 de zile, iar după aceea creşterea este una spectaculoasă. În aproximativ 3 zile vor fi gata pentru recoltare. Pentru o recoltă cantitativă şi calitativă este nevoie de mai mulţi factori, cum ar fi umiditatea, o temperatură adecvată şi un aport cât mai mare de aer proaspăt”, a explicat acesta.