Cum a rezistat noaptea, în ger, pe asfaltul din faţa Guvernului. Povestea protestatarului solitar

Ultima actualizare:

    Studentul Andrei Popa a stat 12 ore în stradăFoto: Facebook
Studentul Andrei Popa a stat 12 ore în stradăFoto: Facebook

Imaginea cu protestatarul rămas singur peste noapte în Piaţa Victoriei a făcut furori pe internet. Andrei Popa, tânărul ajuns celebru în România după ce stat de vineri seară până sâmbătă dimineaţă în faţa Guvernului, a explicat cum a rezistat 12 ore în ger.

Are 24 de ani şi studiază la Facultatea de Matematică de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Originar din Oneşti (judeţul Bacău), şi-a îngheţat anul universitar ca să le fie sprijin părinţilor săi. Pe 31 ianuarie, în noaptea în care Guvernul Grindeanu a adoptat ordonanţa 13/2017, Andrei a simţit că trebuie să iasă în stradă şi să fie în mijlocul protestatarilor care apără democraţia. “Popelu”, aşa cum îi spun cunoscuţii, a venit în Bucureşti, e cazat la un prieten şi în fiecare seară protestează paşnic faţă de OUG 13/2017. 

"Asta e ocazia generaţiei mele"

Vineri, 10 februarie, la ora 20.00, Andrei s-a aşezat pe asfaltul din faţa Guvernului şi nu s-a mai ridicat până sâmbătă dimineaţă, la ora 8.30. Gestul său a mişcat zeci de oameni veniţi la protest, care au sărit să-l ajute cum au putut. Andrei şi-a povestit aventura emoţionantă pe Facebook, iar postarea sa a fost redistribuită de peste 2.000 de ori. 

„Fiecare a avut motivele lui pentru a ieşi în piaţă. Toţi am simţit că ceva nu este în regulă şi că trebuie schimbat modul în care se iau unele decizii în ţara noastră. Şi eu am simţit aceleaşi lucruri. Am simţit că asta este ocazia mea, a generaţiei mele, să ne arătăm dezaprobarea. Dorinţa mea şi cred că a tuturor celor din piaţă este să se respecte dreptatea şi adevărul. Lucrurile să se întâmple în ţară aşa cum este firesc într-o democraţie. Accept să nu fiu de acord cu deciziile unei majorităţi, dar să nu fie vorba despre o decizie luată pentru cineva”, a explicat Andrei Popa.

"Mergeam mecanic"

În acea noapte, studentul şi-a ţinut mintea trează cântând imnul naţional şi s-a încălzit cu ceaiurile pe care i le-au oferit mai mulţi bucureşteni. „Dimineaţa, corpul meu era epuizat şi mergeam mecanic”, a povestit “Popelu”.

Citeşte articolul complet pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
cal pitic coada uriasa sweetie cartea recordurilor jpg
ankur jain erika hammond nunta egipt instagram jpg
vreme furtuna png
pod india wikipedia jpg
Motivul pentru care Ion Creanga era numit Popa Smantana de cei apropiati  Detalii pe care sigur nu le stiati despre scriitor 1024x609 webp
Vama Veche, în anii trecuți de 1 Mai jpeg
miez nuca nuci jpeg
avion pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net