Cum arată Cazinoul din Constanța după renovare! „Perla litoralului” a început să strălucească din nou

Ultima actualizare:

După o perioadă lungă în care a fost ignorat complet, Cazinoul din Constanța începe să-și arate din nou strălucirea. La doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare, vineri, 19 august, schelele de pe fațada superioară au fost date jos. „Perla litoralului” poate fi din nou admirată de trecătorii curioși.  

Cum arată Cazinoul din Constanța după renovare! Foto: Facebook
Cum arată Cazinoul din Constanța după renovare! Foto: Facebook

Cea mai cunoscută și impunătoare clădire de la malul mării trece printr-un proces de restaurare. Clădirea are toate şansele să îşi recâştige denumirea arhicunoscută din trecut, când Cazinoul din Constanța era considerat perla litoralului românesc.

Faţada de nord a fost dezvelită, după ce lucrările de consolidare şi reabilitare au fost realizate în proporţie de 57%. Imaginile postate pe pagina de Facebook Cazino Constanța sunt impresionante.

Vezi și: Hotelul care a inspirat povestea filmului „Dirty dancing”, distrus de incendiu

Cazinoul din Constanța, la doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare

„Dezvelirea Cazinoului din Constanța, clădire unică și reprezentativă a României, a cărei reabilitare este prioritară pentru Guvern, a fost un moment unic astăzi dimineața. Lucrările de reabilitare finalizate până acum subliniază monumentalitatea acestei superbe clădiri construite în stil Art Nouveau", a declarat ministrul Cseke Attila, după momentul în care a fost dezvelită fațada de nord.

Chiar dacă progresul lucrărilor de reabilitare este vizibil, este putin probabil ca proiectul să fie finalizat în martie 2023, aşa cum era programat. Pe site-ul cazinoconstanța.ro pot fi văzute imagini live cu celebra clădire de la litoral.

Istoria Cazinoului din Constanța

Cazinoul din Constanța este o clădire în stil Art Nouveau, cu mici influenţe neobaroce. Devenită unul dintre simbolurile reprezentative ale orașului Constanța, clădirea a fost construită în anul 1909 și inaugurată la data de 15 august 1910.

Reabilitarea cazinoului are loc la patru decenii de la ultimele lucrări efectuate în anii '80. Proiectul are o finanțare în valoare de aproape 90 de milioane de lei asigurată de Ministerul Dezvoltării. În prezent, lucrările sunt finalizate în proporție de 57%.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net