Cum arată și când vor veni noile trenuri pentru România. Vor avea o zonă bar bistro și una pentru bagaje grele

Un tren nou ar trebui să sosească în România, pe 25 noiembrie. Garnitura va sosi la București în perioada 2-3 decembrie 2023. El ar fi trebuit să ajungă în vară, dar au fost întârzieri de producție. Finanțarea proiectului este asigurată din fonduri europene nerambursabile și din bugetul de stat.

Când va ajunge noul tren în România Foto: Facebook
Când va ajunge noul tren în România Foto: Facebook

Când va fi pus în circulație primul tren nou

Gabriel Stanciu, directorul general al Alstom Transport SA, a precizat în luna mai că anul acesta vor ajunge în țara noastră trei trenuri noi, scrie Observatornews.ro. Din cauza unor întârzieri de producţie, livrarea primului ar trebui să se efectueze pe 25 noiembrie.

Trenul va sosi la București în perioada 2-3 decembrie 2023. De anul viitor, noile trenuri ar trebuie să fie puse în funcţiune de CFR Călători. Trenurile Alstom vor circula cu pasageri prima dată pe ruta București - Constanța, conform Autorităţii pentru Reformă Feroviară.

Trenurile vor avea o zonă pentru bagaje grele și una bar bistro

Viteza: 160 km/oră, 6 vagoane, 351 locuri, clasa 1 și clasa a 2-a, 4 toalete (dintre care una pentru persoane cu mobilitate redusă), zonă bar bistro care va fi echipată de operatori, zonă pentru bagaje grele în fiecare vagon, zonă pentru transportul bicicletelor.

Schema de vopsire pentru noile trenuri Alstom Coradia a fost aleasă astfel încât pe garnitură să apară o imagine stilizată a Coloanei Infinitului, relizată de Constantin Brâncuși. La interior, în spațiul de clasa 1 sunt câte două scaune pe o parte și câte unul de cealaltă parte. La clasa a 2-a, scaunele sunt dispuse câte două de fiecare parte.

Pe ce rute vor circula noile garnituri 

Noile trenuri urmează să fie utilizate pe rutele electrificate majore ale rețelei feroviare, urmărindu-se o acoperire echilibrată a teritoriului: București Nord – Constanța, București Nord – Brașov – Arad – Timișoara, București Nord – Brașov – Cluj Napoca, brașov – Deda – Cluj Napoca, București Nord – Brașov, București Nord – Iași, București Nord – Suceava, București Nord – Galați, Bcurești Nord – Craiova – Târgu Jiu – Petroșani- Simeria, București Nord – Craiova – Timișoara – Arad, Cluj Napoca – Timișoara și Cluj Napoca – Suceava – Iași.

Compania Alstom are în derulare și un alt contract cu statul român, cel pentru livrarea de trenuri pentru Magistrala 5 de metrou. Pe 2 decembrie 2020, conducerea companiei Alstom Transport a semnat cu Metrorex contractul de livrare de trenuri de metrou destinate Magistralei 5 Drumul Taberei – Eroilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net