Cum au rămas doi bătrâni fără o sumă record prin metoda ”accidentul”

Ultima actualizare:

    Aneta și Spiridon nu și-au revenit nici acum, din șocul resimțit când au descoperit cui au dat baniicaptură: știrileprotv.ro
Aneta și Spiridon nu și-au revenit nici acum, din șocul resimțit când au descoperit cui au dat baniicaptură: știrileprotv.ro

Aveau 20.000 de lei, bani primiţi de la fată ca să își facă o casă falnică. Acum nu mai au nici un șfanț. Doi bătrâni din Dâmbovița au fost păgubiți de suma uriaşă prin „metoda accidentul”.

Toată lumea îi știe în Teișii de Dâmbovița pe Spiridon și Aneta Voicu. Cei doi sunt pensionari și foarte gospodari. Locuiesc singuri în satul Teiș, comuna Șotânga din Dâmboviţa. Fiica lor, care lucrează în străinătate, este cea care le-a trimis bani să-şi poată ridica o nouă casă. Din păcate au avut încredere în oamenii din sat, pe care au crezut că îi știu de-o viață. S-au lăudat pe uliță că au bani și caută oameni să le modernizeze casa, ”să o transforme ca la televizor”. Proastă idee! Un vecin binevoitor a dat sfoară-n ţară, iar infractorii i-au lăsat pe cei doi fără mica avere.

Potrivit stirileprotv.ro, totul a început cu un telefon de la o persoană care s-a dat drept fiul lor, Ovidiu. Bărbatul de la capătul firului spunea că are nevoie de bani ca să scape de închisoare, după ce ar fi lovit o femeie pe trecerea de pietoni. “Plângea, țipa şi spunea că a făcut accident. Eu întrebam, cine, cine e la telefon, cine a făcut accident. Eu! Tu, Ovidiule, tu eşti? Da, mama, da, am făcut accident. Păi unde ai făcut accident? În oraş, am dat peste o femeie”, a povestit încă șocată bătrâna Aneta Voicu.

Infractorii i-au perpelit ca pe clătite! Păgubiţii povestesc că au stat de vorbă cu persoana respectivă, la telefon, mai bine de o oră, timp în care un alt individ a venit la poarta lor să ia banii. “Mi-a spus, domne, sunt procurorul de caz, sunt două variante pentru a scăpa fiul dumneavoastră, prima este arestul preventiv, 30 de zile, cu dosar penal, a doua, prin împăcare cu victima. Daţi o sumă de bani pe numele Eleonorei Vasilescu. Aşa băiatul nu mai face puşcărie. Am zis dăm tot ce avem să scăpăm copilul”, spune înmărmurit și soțul Spiridon Voicu.

Polițiștii din Dâmbovița au deschis în acest caz un dosar penal pentru înşelăciune şi spun că, în aceeaşi zi, alte două femei din judeţ au fost la un pas de a fi păcălite în acelaşi mod. Dacă vor fi prinşi şi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă până la 5 ani în spatele gratiilor.

Metoda accidentul, escrocheria ultimilor ani

Victimele sunt mai ales persoane în vârstă, singure, ai căror copii sau rude apropiate sunt plecate în străinătate ori mutate în alte localități din țară. Această metodă presupune, în principal, apelarea unui număr de telefon fix. Soluția? Nu furnizați nimănui informații despre familie sau bani.

Metoda utilizată implică, de regulă, minim două persoane: una telefonează victimei și își arogă diferite funcții sau se dă drept copilul care a pățit un necaz. De cele mai multe ori, vocea de la capătul firului vorbește plângând sau neclar, pentru a nu fi recunoscută. Apoi, victima este învățată să ducă banii la poștă, la bancă sau pur și simplu vine un complice la poartă să ia banii. Polițiștii au câteva sfaturi.

1. În primul rând, trebuie verificat dacă ruda în cauză a fost implicată în accidentul respectiv, dându-i un telefon! Trebuie solicitate cât mai multe detalii despre unitatea medicală, despre locul unde s-ar afla victima și informația trebuie apoi verificată!

2. În același timp, apelați 112-numărul de urgență, pentru a cere asistență! Trebuie reținut că nici Poliția, nici Parchetul, nu rețin telefoanele mobile ale celor implicați într-un accident rutier.

3. În cazul unui accident, nu există noțiunea de plata a unor despăgubiri, decât în urmă unei hotărâri judecătorești în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăți de asigurări.

4. Fiți atenți la persoanele cu care intrați în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil că acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dv. și să afle detalii despre familie sau vecini.

5. Nu primiți în locuință persoane care pretind că sunt de la diverse societăți comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.), decât după ce ați verificat actul de identitate și legitimația de serviciu

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Harry serios, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
somn pexels jpg
autostrada 5 jpg
cristela georgescu instagram jpg
oameni fericiti jpg
Orhidee roz jpg
demolare gara velenta oradea 01112024 1 jpeg
Nichita Stanescu jpg
Banner Târg Crăciun
image
actualitate.net
image
actualitate.net