Cum au reușit italienii din Florența să facă față scumpirilor la energie. Pe când și la noi?

Impactul social al creșterilor facturilor la gaze și lumină a fost devastator pentru mulți locuitori din Florența, Italia, mai ales că aproape un sfert din populație are vârsta de peste 65 de ani. Prin urmare, vorbim despre pensionari ale căror venituri sunt mici și care au fost puși în imposibilitatea de a-și mai achita dările. Iată, însă, că italienii sunt inventivi și au descoperit o modalitate de a-i ajuta pe cei aflați în nevoie.

image

Despre ce este vorba? Este vorba despre spirit civic și multă empatie. Practic, cetățenii orașului Florența sunt încurajați să plătească ei facturile bătrânilor sau ale persoanelor care trăiesc singure și își duc viața de pe-o zi pe alta. Iar această idee a fost extrem de bine primită și luată foarte în serios. Prin urmare, municipalitatea nu vrea să mai piardă timpul și urmează să aplice inițiativa în câteva zile.

„Am primit sute de apeluri din partea persoanelor vârstnice care trăiesc singure și care se străduiesc să-și gestioneze banii de la o zi la alta. Am primit multe apeluri și scrisori de la oameni care se află în mare dificultate. Impactul social este foarte puternic, deoarece ne confruntăm cu creșteri uriașe ale facturilor", a declarat presei, Dario Nardella, primarul orașului. "Mulți trăiesc sub pragul sărăciei, încercând să supraviețuiască din 9.000 de euro pe an. Avem o listă cu toate persoanele care sunt înscrise la serviciile sociale și nu putem să-i ajutăm pe toți, oricât am încerca, întrucât și municipalitatea a fost lovită de costurile mari cu energia", a adăugat primarul.

Autoritățile locale au în evidență între 4.000 și 6.000 de persoane în vârstă, dar estimează că numărul persoanelor cu dificultăți economice este mult mai mare.

Donațiile sunt strânse de o fundație

Donațiile pentru plata facturilor pensionarilor vor fi strânse online de o fundație, iar cetățenii pot dona cât doresc. Imediat după publicarea anunțului, fundația a primit numeroase mesaje de la persoane și companii dornice să se implice. Aproximativ 27,6% din populația Florenței are peste 65 de ani. Numărul vârstnicilor a crescut în ultimii ani iar între 30.000 și 33.000 de pensionari trăiesc singuri. 

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net