Cum faci dintr-o franzelă banală un aperitiv fabulos
Fie că i-au spus franzelă coaptă ori pâine umplută, rezultatul este fabulos. Orice gospodină își poate fantezia la lucru și să facă acest produs cu orice îi trece prin minte. Cum faci dintr-o franzelă banală un aperitiv fabulos.
Sunt multe feluri să ”gătești” o franzelă. Depinde ce ai prin frigider. Fie că i-au spus franzelă coaptă ori pâine umplută, rezultatul este fabulos.
Ingredientul principal este, desigur, o franzelă. Celelalte ingrediente se aleg din ce mai ai prin frigider și după gust.
Franzelă coaptă cu cașcaval, unt și usturoi
- 1 franzelă veche de o zi
- 100 g de cașcaval
- 100 g de unt
- 3 căței de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel
Trebuie să dați cașcavalul și usturoiul prin răzătoarea mică, apoi tocați cât mai mărunt verdeața. Amestecați bine toate ingredientele și adăugați untul moale. Continuați să amestecați și ați dat gata umplutura. Mai puteți folosi mușchiuleț afumat, ciupercuțe, bacon, parmezan.
Ulterior, veți tăia franzela pe diagonală, dar nu până la capăt, și umpleți tăieturile cu umplutura obținută. Înainte de a introduce franzela la cuptor o veți introduce într-o folie de staniol sau de copt. Se lasă la cuptor circa 20 de minute.
Pâine cu brânză la cuptor
- o franzelă rotundă, proaspătă
- 450 g brânză
- o jumătate de pachet de unt, topit
- 2-3 fire ceapă verde mărunţite
- 2-3 linguriţe seminţe de mac
Pâinea se taie întâi în felii groase de 2,5 cm, până aproape de bază. Tăieturile se repetă apoi în cealaltă direcţie, în cruce.
În final, pâinea trebuie să capete aspectul unui “arici”. Brânza se taie felii, apoi bastonaşe.
În fiecare crestătură se pune câte o bucată de brânză.
Într-un vas se amestecă untul și ceapa verde. Folosind o lingură, se stropeşte pâinea cu acest amestec.
Pâinea se înveleşte în folie de aluminiu. Se pune într-o tavă întinsă tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor. După 15 minute, se scoate şi se înlătură folia. Se întoarce apoi pentru încă 10 minute la foc, până se topeşte toată brânza. (Sursa: delicii-delicatese.ro, bucataras.ro)
Citește și:
Pâinea pustnicească fără coacere e „regina postului”. Cum se face
Chiftele mănăstireşti din fasole. O reţetă care te face să uiţi de carne