Cum se mai simte fiul lui Dorin Chioțea. Jurnalistul spune cum a fost lovit puștiul de mașina unei vecine

Ultima actualizare:

    Victor, fiul jurnalistului Dorin Chioțea, a depășit momentele criticefoto: arhiva personală/Facebook
Victor, fiul jurnalistului Dorin Chioțea, a depășit momentele criticefoto: arhiva personală/Facebook

O clipă de neatenție, un singur moment în care fiul cel mic al jurnalistului Dorin Chioțea a țâșnit pe o alee puțin circulată din fața casei, după câinele familiei. Puștiul de 4 ani și 9 luni a fost lovit de mașina condusă de o vecină, iar acum se află la Terapie Intensivă la Spitalul pentru copii ”Grigore Alexandrescu”. O minune, spun medicii, care l-au asigurat pe Dorin că fiul lui a scăpat ușor din acest accident, chiar dacă acum micuțul este vânăt din creștet până în picioare, este sedat permanent și primește hrană cu paiul și cu perfuzii.

Accidentul a avut loc marți seară, iar jurnalistul a scris atunci pe Fecebook, diperat că mașina de salvare nu mai sosea, după minute bune de când sunase la 112.

Din fericire, puștiul a trecut cu bine de operațiile realizate de o echipă multidisciplinară de la ”Grigore Alexandrescu”, iar Dorin Chioțea a găsit răgazul să povestească tot ce s-a întâmplat atunci, în speranța că experiența lui ar putea să-i ajute și pe alții.

”Victoraș, 4 ani și 9 luni, e internat la Neurochirurgie/ Terapie Intensivă. Are posterior dreapta o fractură de craniu care i-a prins și baza, o fractură de femur stg, fractură de claviculă dr, fractură de piramidă nazală, escoriații, julituri, tăieturi adânci până la os (pe frunte și la genunchi dr), o arsură pe piciorul drept.

E vânăt din creștet până-n tălpi, iar ochișorul stâng e acoperit de un imens hematom cu edem. După cîteva ore de intervenții chirurgicale multiple a rămas imobilizat în aceeași poziție: întins pe pătuț, cu picioarele depărtate cam la 30° - cel stâng e gipsat, cel drept e bandajat, unghiul dintre ele e menținut cu o tijă -, cu capul înclinat spre stânga. Abia peste cîteva zile își va putea schimba așezarea. E hrănit cu paiul și cu perfuzii, sedat permanent.

La naiba cu GDPR-ul, scriu toate astea pt a constientiza cât mai multă lume ca orice secundă e prețioasă și orice neatenție poate fi fatală. Dacă toată această suferință cumplită ar putea fi transferată, am lua-o asupra noastră. Dar imensul său noroc e că nu are afectate niciun organ intern, că măduva spinării, coloana vertebrală și creierul sunt intacte după un asemnea șoc teribil. Arhivari și curatori ai atâtor drame și tragedii, medicii de la Grigore Alexandrescu ne-au spus că un asemenea caz este extrem de rar. Sunt nenorociri de neînchipuit după banale căderi de pe trotinete/ biciclete, după alunecări, după pași greșiți făcuți pe trepte.

Citește și:

Dorin Chioțea, mesaj devastator despre accidentul fiului său. Cine i-a acordat copilului primul ajutor

Cum a avut loc accidentul în care a fost rănit fiul lui Dorin Chioțea

Accidentul a avut loc în fața casei. Carmen și Vic au venit din oraș, au intrat pe hol să se descalțe. Dar el a țâșnit neașteptat afară după cățelul nostru, direct pe aleea din față, puțin circulată. Pur și simplu, s-a aruncat înspre o mașină condusă de o vecină, care nu l-a observat (probabil nimeni nu ar fi putut). Fiul nostru a fost imposibil de reținut, cu atît mai mult cu cât nu făcea așa ceva.

Cred că a intrat cumva în lateral, pe zona dintre oglindă și roată (pe mașină nu există nicio urmă de impact), iar izbiturile au fost puternice la contactul cu asfaltul. I-au sărit pantofii din picioare și căciulița de pe cap, i s-au făcut ferfeniță pantalonașii etc. Femeia de la volan, ingineră și soția unui brav ofițer MApN, este mamă și bunica unei fetițe apropiată de vârstă de Vic. E în stare de șoc, are tot suportul nostru pt că îi înțelegem suferința.

Nu am vorbit până acum despre reacția Poliției Române, promptă și profesionistă. Trei echipaje sosite în 3 min (primul în mai puțin de 1 min) au blocat/ izolat străzile, au avut și suportul unui excelent echipaj de Jandarmerie. La indicațiile tinerei dr Ioana Nicolau, 27 ani, au scos trusele de prim ajutor din propriile mașini, au oprit și cerut altor șoferi, au apelat la vecini. În tot acest timp, Ambulanța/ SMURD întârzia. 26 de minute a facut, după cum am spus, de la apel până la sosire.

Dacă scădem din acest timp panica soției mele, poate incoerența ei firească din disperare de la conversația cu operatorul 112 și toată procedura de transmitere mai departe, tot rămâne un timp nepermis de mare pentru a accesa un loc din Nordul Capitalei, la 500 m în spatele Casei Presei, la 3-4 km de Arcul de Triumf!!! Sunt 100% convins că nu există, punctual, vinovați pentru așa ceva. Dar Sistemul trebuie reorganizat din temelii.

Experiența lui Dorin Chioțea la Spitalul ”Grigore Alexandrescu”

Încă o observație legată de Spitalul Grigore Alexandrescu, unde profesionalismul, empatia și dedicarea corpului medical/ managerial sunt totale. Nu se poate ca, din motive de spațiu, mama să nu aibă unde dormi lângă copil în multe dintre secții. E o dramă în multe locuri din țară, e ridicol pentru secolul 21 într-o națiune europeană să îți rupi oasele zile și săptămâni veghind doar de pe un scaun, și acela inadecvat. Managerii și doctorii sunt nevoiți să facă tot felul de scamatorii, să găsească soluții de compromis de li se rup sufletele. Spitalele construite în urmă cu peste 100 de ani ar trebui fie demolate și reconstruite, fie aduse, unde e posibil, la standarde moderne de arhitectură medicală.

Nu costă mult!!!! Nu mai vreau să aud această scuză penibilă!!!! România risipește enorm pe tot felul de nimicuri. Investițiile în Sănătate și în Educație nu sunt scumpe, ele se întorc prin faptul că oamenii devin valizi, respectiv inteligenți, și produc pentru societate. Ieri am descoperit ca există un pavilion la Grigore Alexandrescu care trebuie refăcut din temelii. Secțiile au fost mutate, comasate cu altele, risipite prin tot spitalul. Medici chinuiți și fugăriți, claie peste gramadă, încurcături etc. Sunt bani pentru reconstrucție și dotări, dar de doi ani niste birocrați ai statului nu au prevăzut bani pentru costurile de demolare în ciuda apelurilor disperate. Halucinant!!!

Și stăm așa..., luptându-ne cu inerția unora care nu pățesc nimic pentru neasumare și dezinteres. Începând de marți, viața mea e complet resetată. Reverberațiile și sprijinul extraordinare din jurul dramei copilașului nostru dau mai multă putere vocii mele în spatiul public. O voi folosi de câte ori este nevoie pentru a aduce în atenție nereguli, neconformități. Pentru a căuta și a găsi soluții, nu neapărat vinovați!”

Citește și:

Dorin Chiotea, vești bune despre fiul lui, grav rănit într-un accident: „Victor este un luptător”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
masina electrica
image
actualitate.net
image
actualitate.net