Cum se modifică programul tuturor școlilor pe 15 februarie

Ministrul Educației a anunțat că școlile vor funcționa conform unui program special în data de 15 februarie, zi în care este sărbătorită Ziua națională a lecturii. 

Școlile vor funcționa potrivit unui oras special în ziua de 15 februarie Sursă: Profimedia
Școlile vor funcționa potrivit unui oras special în ziua de 15 februarie Sursă: Profimedia

Sorin Cîmpeanu a subliniat că în data de 15 februarie, toți profesorii vor organiza la ora 11 și ora 14, activități de lectură la care să participe toți elevii. Exercițiul are ca scop promovarea lecturii ca scop cotidian, iar la clase nu vor avea loc discuții și dezbateri pe marginea fragmentelor citite. 

În prealabil, personalul didactic va recomanda tuturor elevilor să aducă o carte preferată sau să împrumute de la biblioteca școlară o carte și, timp de 15 minute, să citească fie individual, fie în grupuri mici de lucru, a anunțat ministrul Educației. 

Unitățile de învățământ pot organiza activități de încurajare a lecturii pentru comunitatea socială din care fac parte dacă în cadrul evenimentului sunt respectate cu strictețe normele de protecție împotriva răspândirii coronavirusului.

Sorin Cîmpeanu invită bibliotecile locale, judeţene şi  metropolitane să deruleze activităţi de prezentare a propriilor servicii, de obţinere a unui permis de bibliotecă, de colectare şi donaţie de carte. 

Recomandăm asociaţiilor, fundaţiilor nonprofit, societăţilor de gestiune a drepturilor de autor, cu experienţă în derularea de activităţi educaţionale, să susţină cluburi de lectură, ateliere de scriere creativă şi/sau ilustrare de carte, discuţii şi dezbateri pe teme literare sau alte programe similare; . Încurajăm şcolile să ofere editurilor şi librăriilor, la cerere şi în măsura disponibilităţii, spaţii cu titlu gratuit pentru a prezenta, eventual a vinde, carte cu teme educative şi/sau recreative, adecvate vârstei elevilor, se arată în comunicatul emis de către Ministerul Educației. 

Mai mult decât atât, Sorin Cîmpeanu a subliniat că unităţile de învăţământ sunt invitate să popularizeze evenimentele desfășurate cu ocazia Zilei lecturii în presa locală şi naţională, dar şi în mediul online, prin intermediul site-urilor de socializare frecventate de fiecare dintre noi. 

La începutul anului, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care instituie ziua de 15 februarie, ca Ziua naţională a lecturii. La nivelul întregii țări se vor organiza diferite activități care să promoveze lectura nu doar în cadrul școlilor și a liceelor, ci și în biblioteci. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
thief 1562699 1280 jpg
Vladimir Putin Profimedia jpg
1 zodii bani jpg jpeg
miri  foto   Shutterstock jpg
cancer jpg
florin calinescu png
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (1) jpg
enescu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net