Curăţenie de primăvară cu 6 trucuri
Curăţenia, mai ales la început de anotimp, e o încercare dificilă. Iată câteva soluţii, trucuri şi secrete care te ajută să menţii curăţenia pentru mai mult timp.
Alcool - pentru geamuri
Este uşor să le cureţi, dar greu este să faci în aşa fel încât ferestrele să rămână sclipitoare mai multă vreme. Umezeala, variaţiile de temperatură şi condensul abureşte şi murdăreşte geamurile. Iată soluţiile:
Urmele de ploaie de pe geamul exterior nu vor mai fi vizibile dacă, după ce ai spălat geamurile, vei şterge suprafaţa exterioară cu un amestec format din alcool şi o soluţie anticalcar.
Amestecă în părţi egale alcool şi soluţie anticalcar, pune-le într-un pulverizator, stropeşte geamurile exterioare şi şterge apoi cu o cârpă. Uită de ploaie! Geamurile nu vor mai avea urme sau pete.
Geamurile nu se vor aburi dacă vor fi curăţate cu un amestec în proporţie egale de alcool şi glicerină. Aplică soluţia pe geamuri, şi şterge cu o cârpă moale. Efectul "antiabur" durează două săptămâni.
Suc de lămâie - pentru inox
Inoxul este unul dintre metalele dificil de curăţat, mai ales din cauza faptului că se pătează uşor. Soluţia: sucul de lămâie.
Prepară o soluţie formată din sucul unei lămâi şi apă. Foloseşte soluţia pentru a clăti obiectele de inox. Şterge-le cu un şervet de hârtie.
Oţet - pentru veselă curată
Pentru ca vesela şi paharele să arate perfect, trebuie să le freci până devin strălucitoare. Procesul este un mare consumator de timp. O soluţie la îndemână este oţetul alb.
Trece vesela şi paharele spălate printr-o soluţie de apă fierbinte şi oţet alb. Poţi prepara această "baie" chiar în chiuveta de la bucătărie, după ce acoperi scurgerea. Limpezeşte vesela prin acest amestec şi las-o să se usuce. Şi farfuriile, dar mai ales paharele, vor fi sclipitoare, fără nici o pată, şi asta fără să fie nevoie să le ştergi.
Ulei aromat - pentru covor
Există soluţia şampoanelor pentru covoare, a aspiratoarelor cu apă şi variantele profesionale. Dacă nu poţi apela la ele, încearcă oţetul alb.
Amestecă o parte oţet, două părţi apă, câteva picături de ulei esenţial şi două linguriţe de soluţie pentru spălat vasele. Pune totul într-un pulverizator şi stropeşte covoarele înainte să le aspiri. Se vor curăţa foarte bine, iar aerul va mirosi a curat şi proaspăt.
Dacă vrei o soluţie care, în acelaşi timp, să dezinfecteze, adaugă în preparatul de mai sus şi o parte de alcool medicinal.
Parfumează-ţi casa cu ce ai în cămară
În cazul în care nu suporţi sau nu agreezi dezodorizantele sintetice, poţi folosi cu rezultate identice, dar mult mai bune şi pentru sănătatea ta şi a familiei tale, dar şi pentru mediu, remedii naturale pentru îndepărtarea mirosurilor neplăcute.
Rade o portocală şi o lămâie pe răzătoarea fină. Amestecă cele două tipuri de coajă şi pune-le în casă, pe o farfurie mică, în apropierea unei surse de căldură. Parfumează discret aerul câteva zile.
Găleata de gunoi nu va emana nici un miros neplăcut dacă, la fundul găleţii, pui, într-un şervet de hârtie, zaţ de cafea.
Glade - uleiuri parfumate: 20 lei
Se transformă în ulei şi parfumează întreaga cameră. Te face să te simţi minunat în clipele de relaxare
Glade - Microspray : 15 lei
Odorizant pentru baie cu acţiune instantanee. O singură apăsare este suficientă pentru a parfuma plăcut aerul
Amoniac - pentru oglizi de cristal
Oglizile devin strălucitoare, mai mult decât o poate face orice soluţie chimică, dacă le vei curăţa cu un amestec format din apă, alcool şi amoniac. Dizolvă trei plicuri de amoniac pentru prăjituri în jumătate de cană cu apă. Adaugă o cantitate identică de alcool medicinal. Stropeşte oglinzile cu un pulverizator şi şterge cu o cârpă moale.
O soluţie de polish din cea folosită pentru caroseria maşinilor face minuni şi previne extrem de eficient aburirea oglinzilor. Aplică puţină soluţie pe o cârpă şi lustruieşte oglinzile, mai ales pe cele din baie. Se întinde uşor şi protejează perfect, două săptămâni.