Cutremur în această dimineață! Unde s-a produs seismul și ce magnitudine a avut

Duminică dimineață, în județul Gorj, s-a produs un nou cutremur. Click! îți spune ce magnitudine a avut loc și la ce adâncime a avut loc.

cutremur jpg

Seismul, anunțat de Institutul pentru Fizică a Pământului, s-a produs la ora 3.22. Cutremurul a avut a avut magnitudinea 2,3 și a avut loc la adâncimea de 13 kilometri.

Acest s-a produs în apropierea oraşelor Târgu Jiu (19 km), Hunedoara (67 km), Drobeta-Turnu Severin (68 km), Deva (81 km), Reșița (96 km).

Peste 2000 de cutremure înregistrate în Gorj, din 13 februarie, până în prezent

Din data de 13 februarie și până în prezent, în județul Gorj, au avut loc peste 2000 de cutremure, dintre care mai mult de 40 au avut magnitudine de peste 3 grade pe scara Richer, anunță Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

„Regiunea Nord Vest a județului Gorj a fost cunoscută, până de curând, ca fiind o zonă seismică care produce, de regulă, cutremure de suprafață mici şi moderate. Începând cu 13 februarie 2023, odată cu producerea cutremurului cu magnitudinea 5,2, această zonă a devenit epicentrul cercetătorilor, în ceea ce privește reevaluarea hazardului și a riscului seismic în regiunea Olteniei şi a Carpaţilor Meridionali. Astfel, au fost înregistrate aproximativ 2150 de cutremure, 36 dintre acestea având o magnitudine mai mare sau egală cu 3,” transmitea INCDFP, în urmă cu o lună. 

Când va fi un cutremur mare în România

Prof. dr. Gheorghe Mărmureanu, director onorific al Institutului Național de Fizică a Pământului, a prezis că un cutremur de peste 7 grade pe Richter, asemănător celui din martie 1977, va avea loc în jurul anului 2040.

„Va fi un cutremur în jurul anului 2040, cu o magnitudine de peste 7, cu efecte puternice, însă acest lucru depinde de o multitudine de factori și parametri, precum: ora, anotimpul, locația, epicentrul, unde îi va prinde pe oameni, la serviciu, acasă, la școală etc. De exemplu, la cutremurul din 4 martie 1977, au căzut multe clădiri”, a declarat prof. dr. Gheorghe Mărmureanu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net