Cutremur puternic în România! Zonele afectate de seismul cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter

Ultima actualizare:

România a fost zguduită de cutremure chiar în această seară! Astăzi (6 iunie), a avut loc un seism cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter, în Arad. Ba mai mult decât atât, aproape în același timp, în județul Hunedoara, un alt cutremur, de data aceasta ceva mai mic, a înspăimântat populația. Deja a avut loc și o replică!

2 cutremure au fost simțite în țara noastră
2 cutremure au fost simțite în țara noastră

Locuitorii din mai multe zone din țara noastră au avut parte de momente de cumpănă când au simțit cum începe să li se miște pământul sub picioare. Mai precis, chiar în această seară (6 iunie), au avut loc două cutremure în România, care au înspăimântat populația.

Primul dintre acestea s-a petrecut în județul Hunedoara, având o magnitudine de 4,5 grade pe scara Rchter. Al doilea seism, ceva mai serios, a avut loc în Arad.

Conform experților de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul din Arad a avut o magnitudine de 5,2 pe scara Richter, iar cu puțin timp în urmă, a avut loc și o replică! Aceasta a fost ceva mai mică, având o magnitudine de doar 3,1 pe Richter. Mai multe apeluri disperate s-au îndreptat către 112, raportând bucăți din clădiri care au căzut.

Cutremurul din Arad a durat în jur de 10 secunde

Seismul care a lovit Aradul s-a simțit 10 secunde, având loc la o adâncime de 6,4 kilometri, deși inițial fusese raportat la 15. Cutremurul s-a simțit în mai multe orașe, cum ar fi Cluj, Oradea, Timișoara, dar chiar și dincolo de hotare, în Ungaria. În Arad au avut loc efectele cele mai serioase ale seismului.

Potrivit directorului INFP, Constantin Ionescu, seismul din Arad ar fi avut o intensitate de 7 pe scara Mercalli, iar în zona Aradului s-ar fi simțit cu o putere de 6. El a declarat că un asemenea seism poate produce crăpături în pereți, dar nu ar trebui să fie vorba despre pagube însemnate. 

„Cutremurul a avut intensitatea în epicentru de 7 grade Mercali, el s-a simțit în zona Aradului cu o intensitate de 6, ceea ce poate să producă pagube sau anumite crăpături în pereți sau căderea coșurilor de fum, dar nu pagube însemnate. Poate să avarieze clădiri care nu au fost întreținute sau sunt în stare de degradare.

De asemenea, cutremurul s-a simțit în Ungaria. După cum văd, la Cluj-Napoca s-a simțit cu o intensitate de 4, la Oradea de asemenea. S-a simțit și în Timișoara cu o intensitate de 5-6. Deci cutremurul a fost destul de puternic ca efecte și ca intensitate”, a spus Ionescu, pentru Digi24.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
femeie cu troler in aeroport jpg
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
ghiozdan shutter 1082255939 jpeg
vouchere de vacanta jpg
uscare par jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net