Dan Diaconescu, condamnat: «Își făcea planuri să meargă la teatru cu fetița, nu la pușcărie»

Ultima actualizare:
Dan Diaconescu a fost arestat miercuri, 4 martie
Dan Diaconescu a fost arestat miercuri, 4 martie

De miercuri, 4 martie, viaţa lui D.D. s-a schimbat radical. Patronul OTV, Dan Diaconescu a fost condamnat la închisoare pentru o perioadă de 5 ani şi 6 luni cu executare şi interzicerea pentru o perioadă de 10 ani a calităţii de jurnalist, pentru şantajarea lui Ion Moţ, fost primar al comunei arădene Zărand, dar şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea.

Click! a vorbit cu unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai lui Dan Diaconescu, un prieten care i-a fost alături mai bine de 15 ani. Gabriel Fătu a fost mâna dreaptă a lui D.D., iar acum regretă ceea ce i se întâmplă fostului său şef.

  • Cum ați primit vestea că Dan Diaconescu a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de închisoare cu executare? V-ați imaginat vreodată acest scenariu?

Gabriel Fătu: Mă gândisem la asta... Fiind ziua de 4 martie, mi-am zis că sigur e un semn. Indubitabil va fi un cutremur în viața lui. La ce vad în fiecare zi, m-aș fi mirat mai mult dacă ar fi fost achitat... Nu cunosc speța, nu cunosc dosarul, nu e treaba mea, însă știu că pe lângă toate greșelile pe care le-a făcut, cu voie sau fără de voie, Dan este un om bun. N-am fost niciodată angajat OTV, mi-a dat un spațiu unde ani de zile mi-am făcut propriile emisiuni. Nu mi-a cerut bani, nu m-a deranjat cu nimic, nu-l interesa decât să fac audiență și făceam. Mi-a zis sa încerc, să îndrăznesc, să descopăr, să pun suflet în ceea ce fac și dacă vreodată greșesc, să îmi asum.

  • Când ați vorbit ultima dată cu dumnealui? Despre ce și ce stare de spirit avea?

Am vorbit cu el săptămâna trecută. Mă întreba de un spectacol de teatru, la Teatrul de pe Lipscani (n.r. – piesa “Mă mut la... tata!”), despre care citise cronici foarte bune. Voia să meargă cu Dona pe 24 martie. Inițial îi rezervasem locuri la Teatrul Mic, la “Visul unei nopți de vară”, dar s-a răzgândit, mi-a zis că Dona e prea mică pentru Shakespeare. Nu vorbeam zilnic, dar la două-trei zile ne auzeam și discutam pe orice temă: teatru, film, politică, oameni buni sau răi, vacanțe etc. Era foarte amuzat în discuțiile noastre, iar eu încercam să-i spun fel de fel de întâmplări hazlii, să îl aud râzând. Nu mi s-a părut îngrijorat, chiar părea optimist. Mă întreba dacă mai vreau să fac ultima emisiune pe care am avut-o, "Trageți pe dreapta", și dacă da, sa fiu pregătit că în curând redeschide televiziunea.

Dan Diaconescu, condamnat: Cum a reacţionat familia politicianului

Dan Diaconescu, alături de soţia Emilia
Dan Diaconescu, alături de soţia Emilia
  • Aveți vreun sfat, mesaj, gând pentru familia lui? (n.r. – Dan Diaconescu are o relație de aproape două decenii cu Emilia Bătău. Au împreună o fiică de 10 ani, Dona Milena)

Am vrut ieri să o sun pe Emilia, am format și apoi am închis. Am simțit că nu știu ce aș vrea să-i spun, nu știu ce ar fi de spus în astfel de momente. Cu Dona e mai delicat. E un copil, ce-ar putea să înțeleagă?

Îmi amintesc petrecerea de la ziua lui Dan, când ea avea 4 ani. Când am ajuns, el a întrebat-o: "Îl cunoști pe Gab?" Iar ea m-a scanat puțin și i-a răspuns: "Nu e Gab. E actorul Gabriel Fătu, glumețul, la care nu mă lasa mami să mă uit".

Și Dan a adăugat: "Când vei fi moștenitoarea imperiului OTV, iar el va fi bătrân, te rog să nu-l dai afară. Să mai facă și el, din când în când, câte o emisiune". Ea m-a scanat din nou și i-a răspuns: "Bine, tati, o să mă gândesc, o să văd ce pot face!"

Dan Diaconescu, condamnat la închisoare! Unde s-a ascuns în ultimul timp şeful PP-DD


    Dan Diaconescu a fost arestat miercuri, 4 martieFoto Arhivă Personală
Dan Diaconescu a fost arestat miercuri, 4 martieFoto Arhivă Personală
  • Ce slăbiciuni și temeri are? Cum credeți că va suporta regimul de detenție?

În afara faptului că partea cu televiziunea rămâne istorie....cel puțin deocamdată, sunt sigur că cel mai mult îl afectează tot ce e legat de familie. Nu știu ce e în sufletul lui, nici nu vreau să îmi imaginez, dar tot ceea ce știu e că avea mare încredere în justiție și nu se aștepta niciodată la asta. Și atunci șocul este mult mai mare și e greu de suportat o asemenea lovitură.

  • În ce an și în ce împrejurare l-ați cunoscut pe Dan Diaconescu?

Eu sunt un om statornic, ca și în dragoste. Dacă ma lași să evoluez, dacă nu mă dezamăgești, dacă ești cu mine și nu împotriva mea, merg cu tine până la capăt.

În anul 2000, dupa ce-am participat la un Festival de Teatru din Cairo, unde am luat premiul pentru cel mai bun actor, mi-a propus cineva să fac o emisiune la Sigma TV, "Actori de milioane". Și într-o zi l-am avut invitat pe Florin Piersic. El mi-a zis: "Fătu' meu, maine la ora 12.00 ne vedem în Piața Romană, să ne întâlnim cu un prieten de-al meu care își deschide o televiziune". Ne-am întâlnit, m-a întrebat ce vreau să fac și când vreau să încep. Și am stat acolo până....s-a stins lumina.

Dan Diaconescu, condamnat: Ce nu ştiai despre trecutul lui

  • Care sunt cele mai importante momente din relația de prietenie care vă leagă?

Cel mai important moment, în care am simțit că mă apreciază, a fost când într-o seară m-a invitat la el în emisiune și de la ora 20.00, până la ora 4.00 dimineață am făcut farse în direct și am rupt topul audiențelor. Îmi plăcea că avea încredere în mine. Când îi spuneam ceva serios, știa că e așa și nu întreba a doua oară.

Apoi episodul politic. Voia să candidez la Primaria Sectorului 1, i-am zis că nu mă interesează partidul și că nu intru în lumea asta...

Apoi a vrut să candidez deputat de Tulcea, pe un colegiu din zona mea. Nici asta n-am vrut. M-a chemat și mi-a zis: "Hai să te pun pe liste la Consiliul General. Ești om de cultură, să te ocupi de asta, că știu că tu nu mă trădezi". Și am acceptat să fiu pe listele lui, undeva mai în spate. Însă, plecând unii și alții, iată-mă Consilier General. Îi mulțumesc, dar rămân la ideea mea: ar fi trebuit să ne oprim la televiziune.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
principalii candidati la primaria capitalei jpg
tiff cluj gala deschidere
astrazeneca jpeg
bookkeeping 615384 1280 jpg
hol spital jpeg
eurovision jpg
Dealul Sanpetru din Hunedoara  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (57) jpg
Heatwave (1) 1712718758115 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net