De ce a absentat Carmen Iohannis de la Ziua Marinei? Președintele este foarte strict în această privință

Ultima actualizare:

Festivitățile de Ziua Marinei Naționale se țin în fiecare an, la data de 15 august, iar momentul cel mai important, urmărit de oficiali și ce de cetățenii de rând este, desigur, discursul președintelui. Mulți au observat însă că șeful statului nu apare niciodată alături de soția sa la acest eveniment, iar explicația este una cât de se poate de surprinzătoare. 

Carmen Iohannis FOTO Inquam Photos / Ovidiu Dumitru Matiu

Ziua Marinei Naționale a fost celebrată în aceeași zi cu Sfânta Marie Mică, la data de 15 august, însă Carmen Iohannis nu a luat parte la ceremonii. 

Președintele Klaus Iohannis a ținut un discurs în Portul Militar Constanța, cu ocazia sărbătoririi celei de-a 120-a aniversări a Zilei Marinei Române.

Nu rata: Cu Prima Doamnă «dirigă» a luat 10 la Bac! Carmen Iohannis, mândră de elevul ei

În ciuda faptului că a fost vorba de un eveniment important, Carmen Iohannis nu a fost prezentă. Protocolul impune ca șeful de stat să vină singur, fără soția sa, la celebrarea Zilei Marinei române, de aceea Carmen Iohannis nu a participat niciodată la ceremonie, notează CanCan.ro.

Vezi și: Carmen Iohannis, ținta glumelor pe seama ținutei, după dineul NATO! Ce poreclă a primit!

Incidente de Ziua Marinei: lui Teodosie i-a fost tăiat microfonul

Ziua Marinei nu a fost lipsită de incidente. Preasfinția Sa, Teodosie, a fost pus într-o situație teribil de neplăcută, în timp ce oficia slujba de Ziua Marinei. Teodosie a tunat și a fulgerat atunci când i s-a tăiat microfonul deoarece, Șeful Statului Major, Mihai Panait, trebuia să ia cuvântul, urmat apoi de președintele României care întârziase puțin la ceremonie.

Nu rata nici: Nu se alătură primelor doamne! Carmen Iohannis, criticată dur pentru ultima apariție

Șeful statului a ținut un discurs în care a vorbit despre războiul de la granițele României și despre consolidarea legăturilor cu NATO, în contextul conflictului dintre Rusia și Ucraina. 

„Ne aflăm pe ţărmul Mării Negre la câteva sute de kilometri de războiul nedrept şi brutal, declanşat de Rusia împotriva Ucrainei. Marea Neagră e considerată azi o zonă de interes strategic pentru NATO. O demonstrează nu numai vizibilitatea fără precedent a regiunii, ci şi prezenţa trupelor. (...) Ţara noastră a devenit un simbol al unităţii, solidarităţii şi coeziunii.

  Profit de această ocazie pentru a aprecia din nou prezenţa militarilor străini pe teritoriul României. Găzduim o largă paletă de trupe NATO, având Franţa ca naţiune cadru (...) Nu ne vom opri aici: vom pune în practică deciziile adoptate la Madrid şi împreună cu aliaţii vom consolida structura NATO de descurajare, în condiţiile în care Rusia a fost desemnată cea mai mare ameninţare a păcii mondiale”, declarat Klaus Iohannis în cadrul discursului de Ziua Marinei. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net